Σάββατο, Μαρτίου 15, 2008

Μετά τον Πικάσο, "ακατάλληλος" για μαθητές και ο... Τένεσι Ουϊλιαμς


Ελλάδα
Μετά τον Πικάσο, "ακατάλληλος" για μαθητές
και ο... Τένεσι Ουϊλιαμς


Μετά τον Πικάσο, ο Τένεσι Ουίλιαμς και η παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κρίθηκαν «ακατάλληλα για μαθητές». ΄Οπως αναφέρουν Τα Νέα (13/3/2008), το παράδειγμα του προϊσταμένου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που με εγκύκλιό του την περασμένη εβδομάδα απαγόρευσε τις επισκέψεις μαθητών στην έκθεση με χαρακτικά του Πικάσο, ακολούθησε προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες: Δεν επέτρεψε σε μαθητές και καθηγητές να παρακολουθήσουν την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου γιατί έκρινε ότι το έργο ήταν άσεμνο.
Το νέο αυτό περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος «άδειασε» τους δύο προϊσταμένους, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να απομονώνεται η τέχνη.
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δύο αποφάσεις, ο κ. Στυλιανίδης, που ξεκίνησε από την Τετάρτη τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι υπήρξε άμεση αντίδραση στις δύο αυτές υποθέσεις και οι απαγορεύσεις ανακλήθηκαν, γιατί πεποίθηση του υπουργείου είναι ότι «δεν πρέπει να ενοχοποιείται ούτε η ελευθερία της τέχνης, ιδιαίτερα όταν αφορά προσωπικότητες καταξιωμένες στο διεθνές πεδίο και διαχρονικά».
e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)