Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2020

«Το μετρό, η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσσαλονικείς»!


Αλέξης Τσίπρας: «Το μετρό, η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσσαλονικείς»!

Απόστολος Λυκεσάς
efsyn.gr


«Το μετρό, η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσσαλονικείς»

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και η σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ήταν άλλη μια απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στις προτεραιότητές του και το σύνολο του έργου και ειδικότερα τα συμβαίνοντα με τις αρχαιότητες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας –ενώ η περιοδεία στον Εύοσμο είχε τελειώσει και ήταν καθ’ οδόν προς το ξενοδοχείο όπου θα συναντούσε τους φορείς της Θεσσαλονίκης– ζήτησε να κάνουν στάση στη Βενιζέλου για να δει από κοντά την κατάσταση του σταθμού. Εκεί συνοδευόμενος από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον τέως πρόεδρο της Α.Μ., Γιάννη Μυλόπουλο, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσσαλονικείς».
Είχε προηγηθεί –παρουσία του- ενδιαφέρων διάλογος του κ. Μυλόπουλου μέσα στο σκάμμα της Βενιζέλου με εκπρόσωπο του ΑΚΤΩΡΑ και τον διευθυντή των έργων του Μετρό στη Θεσσαλονίκη της Αττικό Μετρό (Α.Μ.) στη διάρκεια του οποίου ρωτήθηκαν αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και μελέτη για τον σταθμό (που δεν υπάρχουν) , πόσο χρόνο υπολογίζουν τις ανασκαφές αν φύγουν τα βυζαντινά ευρήματα και πόσο για τις προσφυγές που θα γίνουν στο ΣτΕ (δεν υπάρχουν τέτοιοι υπολογισμοί). Κατόπιν αυτών ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Μυλόπουλο, σχολίασε δηκτικά: «Κατάλαβες Γιάννη τι θα γίνει; Πάλι εμείς θα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά».
Σε συνέχεια αυτών μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ένα έργο το οποίο θα ήταν ανάσα πνοής για την πόλη, ποιότητα ζωής για τους Θεσσαλονικείς και θα ολοκληρωνόταν το φθινόπωρο του 2020, με 12 στους 13 σταθμούς –ο σταθμός Βενιζέλου θα ολοκληρωνόταν το 2023– παίρνει συνολικά παράταση μέχρι το 2023 και... βλέπουμε, διότι χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει και με όλους τους φόβους που έχουμε και για τα αρχαία που θα απομακρυνθούν για να επανατοποθετηθούν».
Και συνέχισε, τονίζοντας ότι «οι κυβερνήσεις της ΝΔ έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με καθυστερήσεις και υπέρογκες αποζημιώσεις σε εργολάβους. Και το 2012-2015 το ίδιο έγινε και τώρα προβλέπουμε αυτή η καθυστέρηση θα γίνει στην πλάτη των Θεσσαλονικέων που δεν θα έχουν Μετρό αλλά θα κοστίσει και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποιος ο λόγος αυτής της πολιτικής απόφασης που είναι εις βάρος του λαού της Θεσσαλονίκης, της πόλης της Θεσσαλονίκης, που δικαιούται να έχει ένα σύγχρονο έργο πνοής για την πόλη, όχι το 2023 και βλέπουμε, αλλά φέτος, το 2020, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί. Δυστυχώς ένα χρόνο εργασίες δεν γίνονται, παρά για την απομάκρυνση των αρχαίων. Κατά την άποψή μας πρόκειται για μια χείριστη επιλογή, επονείδιστη για τους Θεσσαλονικείς, που βιώνουν μια αρνητική ποιότητα ζωής εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών και του ΟΑΣΘ με τις παλιές γνωστές αμαρτίες».
Η αιφνιδιαστική παρουσία του και όσα είπε φυσικά πυροδότησε την αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου της Αττικό Μετρό(ΑΜ) Νίκου Ταχιάου. Ο κ. Καραμανλής συνοδεία φωτογραφιών επανήλθε στα περί «μουσαμάδων» λέγοντας πως «η μια κυβέρνηση εγκαινίασε μουσαμάδες. Η άλλη κάνει έργα που εξασφαλίζουν και μέτρο και αρχαία. Βρείτε την πολιτική απάτη» ενώ ο κ. Ταχιάος χαρακτήριζε τον κ. Τσίπρα «ο άνθρωπος που πρόπερσι πόζαρε σε κάτι σαν εγκαίνια σε κάτι σαν σταθμό σε κάτι σαν μετρό», σημείωνε ότι η αιφνιδιαστική επίσκεψη δεν επέτρεψε να γίνει σοβαρή ενημέρωση και πως το έργο θα ολοκληρωθεί το 2023.
«Κρείττον το σιγάν» απάντησε ο κ. Μυλόπουλος σε Καραμανλή και Ταχιάο, σχολιάζοντας ότι «όταν έχεις στην ευθύνη σου μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, η οποία τα τελευταία χρόνια, με διοίκηση της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται και από τις απορροφήσεις κονδυλίων, προχώρησε το έργο από το 30% στο 75%, ενώ εσύ σήμερα αντί να κατασκευάζεις γκρεμίζεις ό,τι έκτισαν οι προηγούμενοι, είναι καλύτερα να μη μιλάς...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ (ΝΤΕΜΕΚ) ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

  Επιστροφή στην εποχή του φανατικού  «γλωσσαμύντορος» καθηγητή Γεωργίου Μιστριώτη; Ο κ. Θεοδωρόπουλος θέλει απαρέμφατα (!) ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝ...