Κυριακή, Ιουνίου 28, 2020

Αθεράπευτα Ρομαντικός



  Scottish Fantasy op 46 by Max Bruch

 1. Introduction (Grave) 

2. Adagio cantabile 

3. Allegro-Adagio 

4. Andante sostenuto 

5. Finale-Allegro guerriero

 Itzhak Perlman, Violin 

New Philharmonic Orchestra Jesús López Cobos, Conductor

Itzhak Perlman - Wikipedia

Μπρουχ, Μαξ

Max Bruch: The Romantic Composer You've Never Heard (Enough) Of ...(Max Bruch, Κολονία 1838 – Φρίντεναου, Βερολίνο 1920). Γερμανός συνθέτης. Μυήθηκε στη μουσική από τη μητέρα του και κατόπιν είχε διάσημους δασκάλους, όπως τον Φερντινάντ Χίλερ και τον Καρλ Ράινεκε.
 Αφού πραγματοποίησε ταξίδια για σπουδές τελειοποίησης σε διάφορα μουσικά κέντρα της Ευρώπης, επέστρεψε στην Κολονία το 1858, με την οπερέτα Σκέρτσο, Πονηριά και Εκδίκηση, της οποίας το κείμενο είναι παρμένο από τον Γκέτε.
Στο Μόναχο έγραψε, μεταξύ πολλών συνθέσεων φωνητικής μουσικής, το Κολ Νίντρε (1864), που είχε μεγάλη επιτυχία. Από το 1865 έως το 1867 ο Μ. ήταν διευθυντής ορχήστρας στο Κόμπλεντς· την ίδια περίοδο συνέθεσε, μεταξύ άλλων, το γνωστό Κοντσέρτο σε σολ έλασσον έργο 26 για βιολί και ορχήστρα, ρομαντικής έμπνευσης, που μπήκε κατόπιν στο υποχρεωτικό ρεπερτόριο όλων των βιολιστών.
 Στο Μανχάιμ παραστάθηκε το 1863 η όπερά του Loreley και, ύστερα από μερικά χρόνια, δοκίμασε ακόμα τις δυνάμεις του στο θέατρο με την Ερμιόνη (Hermione, 1872).
Παρόλα αυτά το πιο αξιόλογο μέρος της εργασίας του ως συνθέτη πρέπει να αναζητηθεί στη μουσική για χορωδία και ορχήστρα, από την οποία υπενθυμίζουμε τα έργα Οδυσσέας, Ωραία Ελένη, Σαλαμίνα.
Πηγή: greek_greek.enacademic.com
Tulips in a breeze - anim | Beautiful flowers garden, Beautiful ...

Max Bruch : Concerto pour violon et orchestre n°1 interprété par Gil Shaham

 Gil Shaham interprète le Concerto pour violon n°1 en sol mineur de Max Bruch, avec l'Orchestre philharmonique de Radio France dirigé par Myung-Whun Chung. Enregistré le 12 juin 2015 à l'Auditorium de la Maison de la Radio (Paris).

Gil Shaham - Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...