Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2020

Ο Banksy παίρνει θέση : «Black Lives Matter» ! Αυτή είναι η εξήγηση...

https://image-cdn.hypb.st/https%3A%2F%2Fhypebeast.com%2Fimage%2F2020%2F06%2Fbanksy-black-lives-matter-painting-0.jpg?fit=max&cbr=1&q=90&w=750&h=500Τη στήριξή του στο κίνημα «Black Lives Matter» εξέφρασε ο καλλιτέχνης δρόμου, Banksy, με ένα νέο έργο καθώς και με ένα ισχυρό μήνυμα, στο οποίο μεταξύ άλλων, τονίζει πως «οι έγχρωμοι άνθρωποι αδικούνται από το σύστημα».
Στο νέο έργο διακρίνουμε μία μαύρη φιγούρα σε κορνίζα και γύρω της ένα κερί και λουλούδια. Ακριβώς πάνω από το κερί, στον τοίχο, είναι κρεμασμένη μια αμερικανική σημαία που έχει αρχίσει να αρπάζει φωτιά.
Τη νέα του δημιουργία ο Banksy ανέβασε στο Instagram και τη συνοδεύει με τις σκέψεις του:

«Αρχικά νόμιζα ότι πρέπει να βγάλω το σκασμό και να ακούσω τι έχουν να πουν οι μαύροι για αυτό το θέμα. Αλλά γιατί να το κάνω; Δεν είναι δικό τους το πρόβλημα, είναι δικό μου.
Το σύστημα πρόδωσε τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος. Το σύστημα των λευκών. Είναι σαν ένας σπασμένος σωλήνας ο οποίος πλημμύρισε το διαμέρισμα αυτών που μένουν στον από κάτω όροφο. Αυτό το σπασμένο σύστημα καταστρέφει τη ζωή τους, αλλά δεν είναι δική τους δουλειά να το φτιάξουν. Δεν μπορούν – κανένας δεν τους αφήνει να μπουν στο διαμέρισμα του επάνω ορόφου.
Είναι πρόβλημα των λευκών. Kαι αν οι λευκοί δεν το φτιάξουν, κάποιος θα πρέπει να έρθει στο διαμέρισμά τους και να σπάσει την πόρτα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Best of Russian Adagios

The apparently innate Russian genius for composing soulful melodies, combined with the influence of 200 years of Russian ballet, has resulte...