Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2019

-Τεντ, είναι πολύ αργά για μας;-Ειλικρινά , Κάθι, δεν ξέρω...


Αποτέλεσμα εικόνας για Wicked as they come (1956).Ήταν όλοι ένοχοι (1956)

Wicked as they come

 Η Κάθι Άλεν είναι μια όμορφη αλλά φτωχή κοπέλα, που έχει πλέον βαρεθεί να ζει μέσα στη μιζέρια και τις στερήσεις. Ξέρει ότι αρέσει πολύ στους άντρες και αποφασίζει να το εκμεταλλευτεί. Βάζει, λοιπόν, σκοπό στη ζωή της να ανέβει κοινωνικά και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο, ακόμα και την εξαπάτηση.
Αποφεύγοντας να συνδεθεί συναισθηματικά, οι άντρες που συναναστρέφεται χρησιμοποιούνται  στυγνά για την κοινωνική της άνοδο, ενώ φαίνεται ότι βαθιά μέσα της έχει καλά κρυμμένο κάποιο μυστικό.
Τελικά, όταν της παρουσιάζεται η ευκαιρία, καταφέρνει να τυλίξει έναν πάμπλουτο ηλικιωμένο και να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής της. Όμως η τύχη δε θα είναι πάντα ευνοϊκή μαζί της, διότι την ανακαλύπτει ένας παλιός εραστής στον οποίο είχε πουλήσει έρωτα  και του είχε υποσχεθεί γάμο, αλλά τον εγκατέλειψε , αφού πρώτα τον καταχρέωσε,  στέλνοντάς τον στη φυλακή.
Από το σημείο αυτό , η ταινία παίρνει μια απροσδόκητη στροφή και από κοινωνικό μελό μετατρέπεται σε συναρπαστικό  νουάρ.
Η τελική σκηνή  είναι το πιο δυνατό σημείο της ταινίας και δείχνει τη διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους σκηνοθέτες ως προς το ψευτοδίίλημμα αν  η  ταινία πρέπει να καταλήγει πάντοτε σε ένα  "Happy End" .

Wicked as They Come - Wikipedia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...