Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2019

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας

Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΑΣ/ (Ελληνικός τίτλος) Η ΣΕΞΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ   (1971)

Μαύρη κωμωδία με έντονα στοιχεία νερεαλισμού


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQz_1YvtyCsz4ZMDCSfRyMFZn4N1GufVqS6KwJnfqzPxMlwnFJw



Σενάριο: Tonino Guerra, Ruggero Maccari

Ηθοποιοί : Monica Vitti (Χρυσό βραβείο) , Ugo Tognazzi, Orazio Orlando

Ο Μαρίνο , ο επονομαζόμενος και Μοκασίνης, λόγω της μεγάλης αδυναμίας  του για τα καλά παπούτσια, είναι ο εραστής αλλά και νταβατζής της Τιτσιάνα, μιας πόρνης που βρίσκεται  σκοτωμένη.
Ο  Μαρίνο συλλαμβάνεται αμέσως ως βασικός ύποπτος, αλλά στην αστυνομία διαρρηγνύει τα ιμάτιά του υποστηρίζοντας ότι έχει ακλόνητο άλλοθι.  Όμως τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή γι΄αυτόν , όταν εμφανίζεται η Ισολίνα , η νευρωτική ιδιοκτήτρια ενός  ιδιωτικού νηπιαγωγείου και πρώην υπηρέτρια σε ένα μοναστήρι, που  αναγνωρίζει τον ύποπτο από τις εφημερίδες και τον θυμάται να βρίσκεται στον τόπο του εγκλήματος.
 Η λεπτομερής και ακριβής μαρτυρία της  καταδικάζει τον Μαρίνο  σε 20 χρόνια φυλάκισης, αλλά η Ισολίνα αλλάζει αμέσως μετά την κατάθεσή της ισχυριζόμενη ότι εκτίμησε λάθος τα γεγονότα. Στην αναθεώρηση της δίκης ο Μαρίνο αθωώνεται για τον φόνο, αλλά δεν απελευθερώνεται, γιατί  καταδικάζεται σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για μικρά εγκλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της δίκης.
  Αποφασισμένη να  τον βοηθήσει με όλα τα μέσα , η Ισολίνα τον επισκέπτεται τακτικά στη φυλακή . Η σχέση εξελίσσεται σε έρωτα και οδηγείται σε γάμο μέσα στη φυλακή.
Κι ενώ πλησιάζει η μέρα της αποφυλάκισής του , ο , κατά τα άλλα ερωτευμένος, Μαρίνο  οδηγεί την Ισολίνα στην πορνεία πλασάροντάς την  σε ένα φύλακα .
Το τέλος της ταινίας είναι , πράγματι, συγκλονιστικό : επιφυλάσσει στην εμβρόντητη  γυναίκα και τους θεατές τη μεγάλη αλήθεια για τον αβυσσαλέο κόσμο του συζύγου και προαγωγού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...