Κυριακή, Ιουλίου 07, 2019

Στις εκλογές δεν κρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Δημοκρατική ΠαράταξηUnderstanding why Trump found it easy to trigger these reactions requires examining broader changes in American society.

 Νίκος Λακόπουλος
[.....................................] (Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ) ψηφίζει φιλελεύθερα μέτρα κι αντιμετωπίζει το κράτος πρόνοιας και τους εργαζόμενους, πολύ περισσότερο τους άνεργους που δημιούργησε, ως ένα βαρίδι στην «ανάπτυξη» για λίγους, αφού όπως άλλωστε είπε ο Μητσοτάκης «δεν είμαστε όλοι ίσοι». Η  ανισότητα είναι στη φύση, όσο και η κοινωνία των αρίστων που απαιτεί πρωθυπουργούς με …πτυχία κι όχι καταληψίες, αριστερούς που αποτελούν μια ιδεοληψία, δηλαδή μια ασθένεια της κοινωνίας την οποία θα εξυγιάνει – όπως την ΕΡΤ.
Ο Μητσοτάκης θέλει την δύναμη, όσο ο Βενιζέλος ήθελε να ξεδοντιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το «σχέδιο». Δεν θα κάνει απολύσεις, αν και έχει κάνει ήδη ως υπουργός. Δεν θα καταργήσει τα επιδόματα, αν και τα θεωρεί πρόβλημα και έχει ανακοινώσει ήδη πως λιγότεροι φόροι σημαίνει μείωση δαπανών. Δεν είναι σωτήρας της κοινωνίας. Είναι ο γιατρός της.
Δεν διεκδίκησε την ηγεσία της ΝΔ, όσο την ηγεσία της Δεξιάς με ένα καθαρό ιδεολογικό πλαίσιο όπου η ανάπτυξη περνά μέσα από την φτώχεια των πολλών. Οι επιχειρήσεις μπορεί να ευημερούν, αλλά οι εργαζόμενοι -άχρηστοι στον δημόσιο τομέα, σε μια ψηφιακή διοίκηση- θα πρέπει να κοστίζουν λιγότερο. Να δουλεύουν περισσότερο και πάνω από όλα να μην καπνίζουν: θα εφαρμόσει άμεσα τον νόμο περί καπνίσματος για μια πιο υγιή κοινωνία και θα πουν όλοι μπράβο, όπως και θα «καθαρίσει» τα Εξάρχεια όπου μπερδεύει το έγκλημα με τα «γκρουπούσκουλα».
Ο Μητσοτάκης υποθέτει ότι θα πετύχει επαναδιαπραγμάτευση επειδή είναι αξιόπιστος. Ότι η μείωση της φορολογίας θα φέρει ανάπτυξη που θα του επιτρέψει να μειώσει την ….φορολογία. Ότι το έγκλημα θα εξαλειφθεί αν υπάρχει νομοθεσία γι΄αυτό -που υπάρχει. Λέει ψηφίστε με για να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες, αλλά αυτός είναι οι νέες περιπέτειες.
Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο από το να έχει ένα «σχέδιο» για την κοινωνία στο οποίο η κοινωνία θα μπορέσει να αμυνθεί ζωντανεύοντας κινήματα και ισχυροποιώντας την αντιπολίτευση. Να μην έχει κανένα σχέδιο.  Οι ιδέες όπως αυτή για τις επιχειρήσεις που θα δουλεύουν επτά ημέρες -χωρίς να δουλεύουν και οι εργαζόμενοι επτά ημέρες, είναι παιδαριώδεις. Οι εργαζόμενοι δεν θα δουλεύουν -όπως διόρθωσε- επτά ημέρες, αλλά θα αμείβονται καλύτερα, όπως είπε σε μια τέτοια περίπτωση -άγνωστο γιατί.
Το να γίνει πρωθυπουργός ένας άνθρωπος που κατηγορεί τον αντίπαλό του ως απατεώνα, που θα χτυπήσει την οικογενειοκρατία, την οποία εκπροσωπεί και πήγε στο Μάτι με εμφανή χαρά για να πει πως «δεν θα καιγόσασταν αν η κυβέρνηση σας έδινε βρεγμένες μπλούζες», φαίνεται αναπόφευκτο από τα ολέθρια λάθη της «πρώτης φοράς Αριστεράς στην κυβέρνηση».
Το να περάσουμε σε ένα ολοκληρωτικό σύστημα δεξιάς ιδεοληψίας με την ψήφο του λαού, όπου ένας άνθρωπος ελέγχει πέρα από την Βουλή, τους θεσμούς, την τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι αναπόφευκτο. Οι εκλογές την Κυριακή θα κρίνουν όχι την πρωτιά, αλλά την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, την ύπαρξη όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της δημοκρατικής παράταξης που υποτίμησε τον αντίπαλό της ή θεώρησε πως ο εχθρός ήταν ένα άλλο δημοκρατικό κόμμα.
Η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας με έναν αδύναμο ΣΥΡΙΖΑ με την προσθήκη της ανύπαρκτης Προοδευτικής Συμμαχίας και ένα αναιμικό και διχασμένο Κινάλ -Σοσιαλιστικό Κόμμα που νομίζει ακόμα πως είναι «παράταξη» θα ανοίξει το δρόμο απίστευτες καταστάσεις. Οι εκλογές δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή εξελίξεων που δεν είναι η «κανονικότητα». Πάμε πάλι από την αρχή.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του, δεν είναι κακό πράγμα η εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, αλλά οι Έλληνες είχαν πάντα μια τάση προς την αυτοκαταστροφή, ψηφίζοντας με θυμό κι όχι με την λογική, πάντα «αντί», κοιτάζοντας το παρελθόν κι όχι το μέλλον, υποσχόμενοι να διορθώσουν το παρελθόν, να τιμωρήσουν τους Άλλους που ήταν κλέφτες και ψεύτες- από την εποχή του Λαϊκού Κόμματος -υποσχόμενοι -από τότε- ‘Αλλαγή».
Πιθανόν ο λαός να φέρει ένα εκλογικό αποτέλεσμα σοφό και διφορούμενο, να μην είναι ήττα, αλλά μια λυτρωτική ισοπαλία. Αλλά όπως λέει ο ποιητής: «Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία»….
 Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ: The Lyrical Tragedy: French Baroque Operas with the soprano Véronique Gens

Η Véronique Gens, μια διάσημη σοπράνο, ζωντανεύει τη γαλλική μπαρόκ μουσική με το Les Surprises Ensemble και τον μαέστρο Louis-Noël Bestion...