Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2014

Έγκυρα μαθήματα ελληνικής Ιστορίας


Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ 1750-1820

Έγκριτοι νεοέλληνες ιστορικοί περιγράφουν τον μαύρο μεσαίωνα που παρατάθηκε τετρακόσια χρόνια, αναλύοντας τον τεράστιο μηχανισμό κατακτήσεων που καταπόντισαν έναν κόσμο και έναν πολιτισμό, με παράδοση αρκετών χιλιάδων ετών από την Ελληνορωμαϊκή εποχή, τη Ρωμαιοβυζαντινή και τη μετέπειτα. Στη συνέχεια, εξετάζουν πώς  επέζησε και πώς οργανώθηκε το υπόδουλο γένος, τα προνόμια που κατέκτησε με την αυτοδιοίκηση και τους θεσμούς και πως κατόρθωσε να ξαναβγεί μια μέρα στο προσκήνιο της Ιστορίας. Τέλος, περιγράφουν τα χαρακτηριστικά της Οθωμανικής κοινωνίας, τα Βυζαντινά εθιμοτυπικά, τις κοινωνικές κατηγορίες και τις βασικές λειτουργίες της κοινότητας στο Οθωμανικό σύστημα, που διαμόρφωσαν το πολιτικό κλίμα μέσα στα σπλάχνα του υπόδουλου Ελληνισμού.
Ο τρόπος ανάλυσης των ιστορικών γεγονότων γίνεται με απλό αλλά επιστημονικό  τρόπο, μακριά από τα εμετικά  ελληνολατρικά φληναφλήματα , που κακοποιούν και διαστρεβλώνουν  την Ιστορία,παραπλανώντας το κοινό,  γεμίζοντά το στερεότυπα και προκαταλήψεις.
Ύστερα από την παρακολούθηση του βίντεο, συγκρίνετε τον τεκμηριωμένο  τρόπο ανάλυσης των γεγονότων με τις αφελείς απόψεις των γνωστών  Ελλαδοπωλητών,  στις  άθλιες εκπομπές με τις οποίες κατακλύζουν την τηλεόραση και το διαδίκτυο , πλασάροντας εθνικά σκουπίδια ως πνευματική τροφή των συγρόνων νεοελλήνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κλοντ Μονέ: όλοι οι πίνακές του , συνοδευόμενοι από πασίγνωστα έργα για πιάνο

Κλοντ Μονέ Ο Κλoντ Μονέ ήταν Γάλλος ζωγράφος και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος του ιμπρεσιονισμού. Βικιπαίδεια   ...