Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2014

Σ΄αγαπούμε Κεν!

Με την τιμητική Χρυσή Άρκτο για το σύνολο της προσφοράς του στο χώρο του κινηματογράφου βραβεύτηκε στη 64η Μπερλινάλε ο βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη βράβευσή του, ο Λόουτς έστειλε μήνυμα στήριξης στη χώρα μας αναφορικά με τις προσπάθειες εξόδου από την οικονομική κρίση. «Είναι απαράδεκτο να ανεχόμαστε τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης να ασκούν πολιτική καταπίεσης  σε χώρες αδύναμες όπως η Ελλάδα. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε τις επιπτώσεις μιας τέτοιας σκληρής πολιτικής στους εαυτούς μας» είπε.

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια ενωμένη Ευρώπη. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτή την ιστορία. Είμαστε Ευρωπαίοι και πρέπει να βρούμε ένα κοινό σκοπό»
πρόσθεσε.
Αυτή την περίοδο, ο βρετανός σκηνοθέτης είναι σε γυρίσματα για την καινούργια του ταινία, που ενδέχεται να είναι και η τελευταία του.

Με την τιμητική Χρυσή Άρκτο για το σύνολο της προσφοράς του στο χώρο του κινηματογράφου βραβεύτηκε στη 64η Μπερλινάλε ο βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη βράβευσή του, ο Λόουτς έστειλε μήνυμα στήριξης στη χώρα μας αναφορικά με τις προσπάθειες εξόδου από την οικονομική κρίση. «Είναι απαράδεκτο να ανεχόμαστε τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης να ασκούν πολιτική καταπίεσης σε χώρες αδύναμες όπως η Ελλάδα. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε ότι τις επιπτώσεις μιας τέτοιας σκληρής πολιτικής στους εαυτούς μας» είπε. «Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια ενωμένη Ευρώπη. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτή την ιστορία. Είμαστε Ευρωπαίοι και πρέπει να βρούμε ένα κοινό σκοπό» πρόσθεσε. Αυτή την περίοδο, ο βρετανός σκηνοθέτης είναι σε γυρίσματα για την καινούργια του ταινία, που ενδέχεται να είναι και η τελευταία του.
Πηγή: in.gr
ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 

ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Sweet Sixteen (2002) Poster

*Γλυκά δεκαέξι [κριτική της ταινίας]


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Claude Debussy, Preludes, Book 1: No. 8. La fille aux cheveux de lin (The Girl with the ...

Claude Debussy, Preludes, Book 1: No. 8. La fille aux cheveux de lin (The Girl with the Flaxen Hair) (arr. for clarinet and orchestra) ·  R...