Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2011

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ...


  • Νέα έκδοση του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών

    Σας ανακοινώνουμε τη νέα έκδοση του Ινστιτούτου Μ. Βουτυράς & Α. Γουλάκη-Βουτυρά, "Η αρχαία ελληνική τέχνη και η ακτινοβολία της", έβδομου και τελευταίου εγχειριδίου της σειράς "Αρχαιογνωσία και αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση". Στο βιβλίο εξετάζεται η αρχαία ελληνική τέχνη, σε όλες της τις εκφάνσεις (αρχιτεκτονική, γλυπτική, ζωγραφική, αγγειογραφία), από τα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι την ελληνιστική εποχή. Σημαντική καινοτομία του βιβλίου είναι ότι, σε ξεχωριστά κεφάλαια, εξετάζει τις επιδράσεις που άσκησε η αρχαία ελληνική τέχνη τόσο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή όσο και στη σύγχρονη νεοελληνική.
  • Στο βιβλίο "Μέρες Αλεξάνδρειας" το Διεθνές Βραβείο Καβάφη

    Το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 για πεζογραφία απέσπασε ο Δημήτρης Στεφανάκης για το βιβλίο "Μέρες Αλεξάνδρειας".
  • Αφιέρωμα στον ποιητή T.S. ELIOT (22/12/2011)

    Το τελευταίο από τα σεμινάρια ποίησης στο χώρο του Πολύεδρου πραγματοποιείται αυτή την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 8:30 μ.μ. με αφιέρωμα στον ποιητή T.S. ELIOT και ομιλητή τον Ξενοφώντα Βερύκιο, καθηγητή στο τμήμα Χημικών Μηχανικών -ποιητή.
  • Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Χουλιαρά (27/12/2011)

    Η εκδήλωση πραγματοποιείεται στο πλαίσιο της έκθεσης "Νίκος Χουλιαράς. Τα πίσω δωμάτια του νου" και είναι αφιερωμένη στο μουσικό και λογοτεχνικό έργο του σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς), ώρα 20.00.
  • ΕΚΕΜΕΛ: Βazaar βιβλίων μεταφρασμένης λογοτεχνίας

    Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης παρατείνει το χριστουγεννιάτικο bazaar βιβλίων μεταφρασμένης λογοτεχνίας μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και ώρες 10.00-15.00, στα γραφεία του (Παπαδιαμαντοπούλου 4, 4ος όροφος).
  • Περιοδικό ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ (τεύχ.5)

    Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, το περιοδικό κουκούτσι τχ. 5 θα βρίσκεται κοντά σας.
  • Απονομή βραβείων λογοτεχνικού διαγωνισμού για τα γλυπτά του Παρθενώνα

    Τον διαγωνισμό διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η Οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού "Νόστος", υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή και σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής, την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων και το Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών "Φώτιος Μαλλερός" του πανεπιστημίου της Χιλής.Το πρώτο βραβείο ανάμεσα στα έργα στην ελληνική γλώσσα απέσπασε η Βάγια Καπνιά με το ποίημά της "Καρυάτιδα".
  • Αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη (22/12/2011)

    Το 1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, τιμώντας τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παρουσιάζει ένα χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου (ώρα 7 μ.μ.), στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός".
  • Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά βραβεία λογοτεχνίας

    Τις εκδόσεις του 2010 αποτιμούν οι επιτροπές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι οποίες κατέληξαν τη Δευτέρα στις βραχείες λίστες για τα βραβεία Διηγήματος-Νουβέλας, Μυθιστορήματος, Ποίησης, Δοκιμίου-Κριτικής, Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, Χρονικού-Μαρτυρίας, καθώς και στις βραχείες λίστες για τα βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης (έργου ξένης λογοτεχνίας στα ελληνικά και ενδογλωσσικής μετάφρασης).
  • Διαγωνισμός Ποίησης

    Στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας, προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα: "Η προσφυγιά".
  • Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα: Events Series 2012

    Οι δραστηριότητες του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα περιλαμβάνουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις που απευθύνονται στο κοινό της Αργολίδας, της Πελοποννήσου και ευρύτερα της Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται η σειρά εκδηλώσεων Events Series 2012, κατά τη διάρκεια της οποίας επιστήμονες και γενικά προσωπικότητες της διεθνούς πνευματικής κοινότητας θα πραγματοποιήσουν διαλέξεις και παρουσιάσεις σχετικές με την Πελοπόννησο, την Ιστορία και την Αρχαιολογία, τη Λογοτεχνία, το Θέατρο και άλλες Τέχνες.
  • Πανελλήνιο Συνέδριο: "Η Ποιότητα στην Εκπαίδευση: Τάσεις και Προοπτικές" (04-06/05/2012)

    Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την οργάνωση Πανελληνίου Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή με θέμα: "Η Ποιότητα στην Εκπαίδευση: Τάσεις και Προοπτικές", κατά το διάστημα 4 έως 6 Μαΐου 2012 στην Αθήνα (στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Φιλοσοφική Σχολή).
  • Νέα έκδοση

    Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το βιβλίο της Μαρίνας Κοκκινίδου και της Μάρθας Βαζάκας με τίτλο "Εμβαθύνοντας στα ελληνικά:Για ξένους μέσου επιπέδου ελληνομάθειας". Το βιβλίο είναι γραμμένο σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες και με τα αναλυτικά προγράμματα του Σχολείου Νέας Ελληνικής και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Είναι οργανωμένο σε 7 ενότητες (Κοινωνία, Υγεία, Εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...