Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2010

ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

"Ονομάζεται "τηλεχειριστήριο" . Κάθε κουμπί
ενεργοποιεί ένα διαφορετικό είδος βασανισμού.
Σήμερα θα το χρησιμοποιήσουμε πειραματικά
σ΄αυτό το καθίκι, που τόλμησε να υποστηρίξει
τη σιχαμένη Θάλεια Δραγώνα και να πει 'ξεκούτη'
τον πρώτον τη τάξει εθνοπατριώτη μας Μίκη Θεοδωράκη !"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεια σου γεροντάκο!

δεν γνωρίζω το περιστατικό που αποτέλεσε την αφορμή για την καταχώριση αυτή, αλλά μου φάνηκε πολύ αστεία η εξής σύμπτωση: πριν ένα χρόνο μετείχα στη συντακτική επιτροπή ενός ελληνικού περιοδικού που εκδίδεται εδώ στο Λουξεμβούργο. έγραψα ένα σχόλιο για μια εμετική επιστολή που είχε στείλει τότε ο Μίκης στο Λαζόπουλο, ο οποίος φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να τη διαβάσει με τρεμάμενη φωνή και δακρύζοντας απ'τη συγκίνηση και το δέος, παρά το ότι επρόκειτο για γραφικότητες του τύπου: ας κλείσουμε τα σύνορα κι ας πεθάνουμε περήφανοι ως Έλληνες. Χρησιμοποίησα λοιπόν τη λέξη ξεκούτης γιατί δεν έβρισκα άλλη που να ταιριάζει περισσότερο. Αυτό δηλαδή που υπαγορεύει η κοινή λογική!

Ε.. το τι σούσουρο προκλήθηκε στους συμπατριώτες μας του εξωτερικού, δεν περιγράφεται! Μείζον διπλωματικό επεισόδιο, έφτασε να συζητηθεί μέχρι και στους διαδρόμους της πρεσβείας (βρε λες να μου κάνουν κανένα χουνέρι με το διαβατήριό μου;)

Αχ αυτή η λατρεία των ιερών τεράτων, ένα ακόμη πρόσκομμα στην ελεύθερη σκέψη!

Πολλούς χαιρετισμούς,
Γιάννης (εκπρόσωπος των αναγνωστών σου στο εξωτερικό!)

Sting είπε...

Πριν από δέκα χρόνια, βρέθηκα σ' ένα Ματινέ προς τιμήν του Θεοδωράκη στη Heilbronn της Γερμανίας.
Οταν τέλειωσαν τα εγκώμια των οικοδεσποτών, πήρε το λόγο ο Θεοδωράκης και , ενώπιον 1000 και πλέον έκπληκτων θεατών, άρχισε να καταφέρεται κατά της "χούντας του ΠΑΣΟΚ", υποστηρίζοντας κυνικά ότι είχε δώσει εντολή στα κρατικά μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να αποκλείεται το έργο του και να μη μνημονεύεται το όνομά του.
Από αυτό και μόνο το περιστατικό καταλαβαίνεις τι εγωπαθή ψυχισμό διαθέτει αυτός ο άνθρωπος και πόση εμπάθεια μπορεί να κρύβεται εναντίον εκείνων που δεν τον λιβανίζουν.
Φίλε Γιάννη, εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την Αλεξάνδρα... εκεί πάνω στο μακρινό βορρά.
Η αγάπη μου και η αγάπη της Α. δεδομένες...

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...