Σάββατο, Μαρτίου 02, 2024

Η σπουδαία ομιλία του δικηγόρου Ραλφ Ουάιλντ ενώπιον του ΔΠΔ: «Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση το διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι και όχι το Ισραήλ»

Η ατιμωρησία που απολαμβάνει το Ισραήλ παρά την 57χρονη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών αποτελεί απειλή για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα, δήλωσε εκπρόσωπος του Αραβικού Συνδέσμου στο Διεθνές Δικαστήριο τη Δευτέρα.

Μιλώντας εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit , ο εκπρόσωπος της οργάνωσης στις Βρυξέλλες, Abdel Hakim Al Rifai, είπε ότι εμπιστεύεται ότι το δικαστήριο της Χάγης θα "επιβεβαιώσει την παρανομία αυτής της κατοχής".

«Αυτή η παρατεταμένη κατοχή αποτελεί προσβολή για τη διεθνή δικαιοσύνη», είπε ο κ. Αλ Ριφάι καθώς οι ακροάσεις για τη νομιμότητα της κατοχής μπήκαν στην τελευταία τους ημέρα. «Η αποτυχία να τερματιστεί έχει οδηγήσει στη σημερινή φρίκη που διαπράττεται εναντίον του παλαιστινιακού λαού που ισοδυναμούν με γενοκτονία.


«Η επιμονή να τίθεται το Ισραήλ πάνω από το νόμο μέσω της πολιτικοποίησης της λογοδοσίας και της υιοθέτησης διπλών σταθμών στην εφαρμογή της δικαιοσύνης αποτελεί άμεση απειλή για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα».

Ο κ. Αλ Ριφάι είπε ότι οι Παλαιστίνιοι υπήρξαν θύματα «εθνοκάθαρσης, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, εκτοπισμού πληθυσμών, φυλάκισης… πίσω από παράνομους διαχωριστικούς τοίχους, [και] επεκτάσεων παράνομων [ισραηλινών] οικισμών».

Το Ισραήλ απορρίπτει τέτοιες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών για γενοκτονία.

Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση το διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι και όχι το Ισραήλ, δήλωσε ο Ραλφ Ουάιλντ, αναπληρωτής καθηγητής Νομικής στο University College του Λονδίνου.

«Ο παλαιστινιακός λαός έχει στερηθεί την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του στην αυτοδιάθεση μέσω της βίαιης, αποικιακής ρατσιστικής προσπάθειας που διήρκεσε περισσότερο από έναν αιώνα για τη δημιουργία ενός έθνους κράτους αποκλειστικά για τον εβραϊκό λαό στη γη της Παλαιστίνης», είπε, μιλώντας. εξ ονόματος του Αραβικού Συνδέσμου.

Ένας αριθμός ρεκόρ 52 χωρών και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του Αραβικού Συνδέσμου, έκαναν δηλώσεις κατά τη διάρκεια των ακροάσεων που προέκυψαν από αιτήματα για διευκρινίσεις που έγιναν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προς το ICJ το 2022 σχετικά με την ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, 1967.

Οι περισσότεροι ήταν επικριτικοί για το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lee (Lee) :Με αφορμή την ταινία που κυκλοφόρησε φέτος στους κινηματογράφους , θυμόμαστε την πιο ατίθαση γυναίκα-φωτογράφο όλων των εποχών Lee Miller

«H πορεία της Λι Μίλερ από μοντέλο του φωτογράφου Μαν Ρέι σε μία απ’ τις σημαντικότερες ανταποκρίτριες και φωτογράφους του Β’ Παγκοσμίου Πο...