Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024

O ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: εκδήλωση συμπαράστασης στον 62χρονο δημοκράτη Ισραηλινό Καθηγητή Λυκείου Μέιρ Μπαρουχίν, που απολύθηκε, κρατήθηκε στην απομόνωση και διώκεται

 Israel cracks down on anti-war Jewish Israelis, Palestinians

Meir Baruchin

 ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Η διεκδίκηση της ανθρωπιάς και του ορθολογισμού και η κρατική καταστολή

👉fb event: https://fb.me/e/4VOJZRghC
📷 instagram post: instagram.com/p/C4VJa1diyXI

Η Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο» και το BDS Greece οργανώνουν στον «Ασπάλαθο», Χαριλάου Τρικούπη 129, Σάββατα στον Ασπάλαθο με την Ομάδα Κοινωνικής Παιδαγωγικής του Σκασιαρχείου  | InExarchia.grτην Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, ώρα 6.00-8.30 μ.μ., μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Ισραηλινή καταστολή των Παλαιστινίων αλλά και των αντι-Σιωνιστών Ισραηλινών που δημόσια υπερασπίζονται τον Παλαιστινιακό λαό και αγωνίζονται για τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και την λευτεριά της Παλαιστίνης.

🔴Μια τέτοια περίπτωση είναι ο δημοκράτης Ισραηλινός Καθηγητής Λυκείου Μέιρ Μπαρουχίν, ο οποίος απολύθηκε, κρατήθηκε στην απομόνωση και διώκεται. Η έφεσή του θα κριθεί οριστικά την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024. Σύμφωνα με τον ίδιο:

🗯«Οι μαθητές Λυκείου, εδώ στο Ισραήλ, ακούνε μόνο μία φωνή από τότε που γεννιούνται. Ακούν μόνο την εθνική σιωνιστική φωνή. Ποτέ δεν ακούν τη φωνή των Παλαιστινίων. Δεν πηγαίνουν στο σχολείο με Παλαιστίνιους μαθητές, δεν παίζουν ποδόσφαιρο μαζί τους το απόγευμα, δεν προετοιμάζονται για εξετάσεις μαζί, τίποτα. Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω στην τάξη μου είναι να καθιερώσω έναν διάλογο με τους μαθητές μου, έναν δημοκρατικό διάλογο. Και για μένα ένας δημοκρατικός διάλογος είναι ένας διάλογος με επιχειρήματα. Όταν όλοι μιλούν με την ίδια φωνή και σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο δεν μπορείς να έχεις δημοκρατικό διάλογο. Έτσι, όταν πρόκειται για τις σχέσεις Εβραίων και Παλαιστινίων, αναλαμβάνω να αναδείξω την παλαιστινιακή φωνή.»

🟢Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Χάρης Παπαδόπουλος, δάσκαλος, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο».

🎬Η κινηματογραφίστρια Αλεξία Τσούνη θα μας παρουσιάσει τη συνέντευξη που του πήρε πρόσφατα στην Ιερουσαλήμ (υποτιτλισμένη στα ελληνικά), και θα συνομιλήσουμε ζωντανά μέσω zoom με τον ίδιο.

🇵🇸 ✊Στη συνέχεια θα μας μιλήσει ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας Μωχάμετ Ελ Σαϊέντ για τη μακροχρόνια κατοχή της Παλαιστίνης και την καταστολή των Παλαιστινίων από το Ισραηλινό απαρτχάιντ, καθώς και την σημερινή γενοκτονία στη Γάζα και εθνοκάθαρση στη Δυτική Όχθη.

Η Αλεξία Τσούνη θα μας μεταφέρει τις εμπειρίες της από τα πρόσφατα ταξίδια της σε Ισραήλ – Παλαιστίνη, και θα προβάλει αποσπάσματα από το κινηματογραφικό της υλικό. Θα μας μιλήσει για το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (International Solidarity Movement) στη Δυτική Όχθη, το δίκτυο Mesarvot (Αρνούμαστε) για τους Ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης που αρνούνται να στρατευθούν και να πολεμήσουν εναντίον των Παλαιστινίων, καθώς και άλλες ομάδες κατά της κατοχής όπως η Free Jerusalem.

🇵🇸 ✊Εκπρόσωπος του κινήματος BDS Greece (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις) θα μας μιλήσει για την σημασία αυτής της μορφής μη βίαιης πίεσης στο Ισραήλ που ξεκίνησε το 2005 από Παλαιστινιακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης θα μας ενημερώσει για βασικές αρχές την στρατηγική του στοχευμένου Μποϊκοτάζ που ακολουθεί το διεθνές κίνημα BDS, όπως και για κάποιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και υποστηρίζουν το Ισραήλ ακόμα και τώρα, εν μέσω γενοκτονίας.Meir Baruchin outside his home in Jerusalem. (Oren Ziv)


https://www.972mag.com
How Israel turned a teacher into a traitor

****************************

Israeli History Teacher Arrested & Jailed for Facebook Posts Opposing Killing of Palestinians


 Στις 9 Νοεμβρίου, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τον καθηγητή Ιστορίας και Πολιτικής της Ιερουσαλήμ, Meir Baruchin, αφού δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Facebook σχετικά με την αντίθεσή του στη δολοφονία αθώων Παλαιστινίων πολιτών.

Η αστυνομία κατάσχεσε το τηλέφωνό του και δύο φορητούς υπολογιστές , προτού τον ανακρίνει με την υποψία ότι διέπραξε πράξη προδοσίας και πρόθεση να διαταράξει τη δημόσια τάξη.

Αφού έμεινε στη φυλακή για τέσσερις ημέρες, ο Baruchin αφέθηκε ελεύθερος , αλλά έχασε τη δουλειά του ως δάσκαλος και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κατηγορίες.

«Αυτές τις μέρες όσοι  Ισραηλινοί πολίτες  δείχνουν το παραμικρό αίσθημα συμπόνια στο λαό της Γάζας, αντιτίθενται στις δολοφονίες αθώων πολιτών, διώκονται πολιτικά, υφίστανται δημόσια ντροπή, χάνουν τη δουλειά τους, φυλακίζονται», λέει ο Baruchin , ο οποίος λέει ότι , αν ήταν Παλαιστίνιος, θα είχε αντιμετωπίσει περισσότερη βία.

 Transcript: https://www.democracynow.org/2023/11/... Democracy Now! is an independent global news hour that airs on over 1,500 TV and radio stations Monday through Friday. 

Watch our livestream at democracynow.org Mondays to Fridays 8-9 a.m. ET. Subscribe to our Daily Email Digest: https://democracynow.org/subscribe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Angela Gheorghiu - Paei efige to traino by Manos Hadjidakis - Athens 2002

Opera Gala - Angela Gheorghiu & Roberto Alagna Athens Festival - Odeon of Herodes Atticus, 06.09.2002 Symphony Orchestra of ERT Co...