Από πού κρατάει η σκούφια του;
© Άννα Πλειώνη - Ζηλφίδου / WWF Ελλάς
|
|
|
Τα μιλήσαμε και τα συμφωνήσαμε με τον Ηλία Μαμαλάκη: είναι καιρός να μάθουμε από πού προέρχονται τα ψαρικά που τρώμε!
Ο
Ηλίας έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και ξέρει πόσο σημαντικό είναι
να κρατήσουμε τη γευστική μας παράδοση ζωντανή. Εμείς έχουμε δει από
κοντά τον αντίκτυπο της υπεραλίευσης που σπέρνει τον “τρόμο” στις
θάλασσές μας. Μαζί, βλέπουμε πως υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε όχι μόνο
ένα κομμάτι της διατροφής μας, αλλά και της θάλασσάς μας.
Ας το πούμε απλά λοιπόν: διαλέγουμε ψαρικά υπεύθυνα για να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ψαράκι και στο μέλλον!
|
|
|
Το
νέο fish guide του WWF είναι διαθέσιμο από υπολογιστή ή κινητό και
δίνει αναλυτικές πληροφορίες, ώστε να ξέρεις ακριβώς τι αγοράζεις και τι
θα βρεθεί στο πιάτο σου.
Τι άλλο συμβαίνει:
Restaurant Fishweek:
Μαζί με το Αθηνόραμα και 21 επιλεγμένα εστιατόρια στην Αθήνα, βαλθήκαμε
να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό από την υπεύθυνη επιλογή
ψαρικών. Για δεκατρείς μέρες τα εστιατόρια θα προσφέρουν τις δικές τους
ευφάνταστες ή κλασικές συνταγές ακολουθώντας το δικό μας fish guide.
Όλα αυτά τα καινούργια που ετοιμάζουμε υλοποιούνται στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος WWF
«Fish Forward» που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ με την υποστήριξη της UNILEVER.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου