Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

Mega-licia χρέη για το θωρηκτό της διαπλοκής και της παραπληροφόρησης

Φωτογραφία του 1989. Όλα τα μπουμπούκια της παρα-δημοσιογραφίας ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους, που όντως υπήρξε λαμπρό. Αυτοί εξακολουθούν να  ζούνε  σήμερα υπέρκαλα κι εμείς σκ..ά κι απόσκ..α . Είκοσι εφτά χρόνια  χρονια διαπλοκής με τους γαλαζοπράσινους ολετήρες της χώρας είναι πολλά, ρε παιδιά.Προσέξτε ανάμεσά τους τη θεούσα κομουνίστρια, που τώρα υπερασπίζεται  με πάθος την πρώτη της αγάπη...

 **************************************

Mega: Κάποιοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη...

Δημοσιεύθηκε:Euro2day.gr,  09 Φεβρουαρίου 2016 
Με βάση τις αναθεωρημένες λογιστικές καταστάσεις του εννεαμήνου του 2015, η «τρύπα» του κεφαλαίου κίνησης του Mega Channel (Τηλέτυπος) για το επόμενο δωδεκάμηνο ανέρχεται στα 110,2 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το όποιο ποσό απαιτηθεί για το τίμημα της απαιτούμενης τηλεοπτικής άδειας.
Πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση η διοίκηση του καναλιού;
Πρώτα απ' όλα μέσα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15,1 εκατ. ευρώ που έχει ψηφιστεί μεν από πέρυσι, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα (προφανώς κανείς δεν ολοκληρώνει μια τέτοια διαδικασία πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι στα τηλεοπτικά πράγματα).
Και δεύτερον (και κυριότερο) μέσα από την χρονική αναδιάρθρωση του ομολογιακού δανείου ύψους 88,2 εκατ. ευρώ που κατέστη ληξιπρόθεσμο.
Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια τη διοίκηση της Τηλέτυπος: «Η εταιρεία, στo πλαίσιo αναδιάρθρωσης του οµολογιακού της δανείου, έχει εξασφαλίσει την άποψη ανεξάρτητου οικονοµικού συµβούλου επί του στρατηγικού σχεδιασµού που έχει εκπονήσει και µε βάση αυτό οι οµολογιούχοι διαµόρφωσαν πρόταση αναδιάρθρωσης του οµολογιακού δανείου, ήδη από την 25 Σεπτεµβρίου 2015.
Η εν λόγω πρόταση προβλέπει πρόγραµµα αποπληρωµής µέχρι το 2021 και η υλοποίηση της έχει ξεκινήσει από την 28 ∆εκεµβρίου 2015 µε την καταβολή από την εταιρεία της πρώτης δόσης, σύµφωνα µε τον νέο προτεινόµενο από τους οµολογιούχους πρόγραµµα αποπληρωµής».
Το σίγουρο πάντως είναι πως οι (παλαιοί ή και νέοι) μέτοχοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη καθώς με βάση τα στοιχεία της 30ης Σεπτεμβρίου του 2015, τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-5,8 εκατ. ευρώ) και ο καθαρός δανεισμός ανέρχονταν στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 112 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Brahms: Most Beautiful Adagios

Tracklist: 00:00:00 Violin Concerto in D Major, Op. 77: II. Adagio (Berliner Symphoniker, Eduardo Marturet & Borika van den Booren) 00...