Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2016

Ελλάδα. έχεις ταλέντα!

Αλεξία Μουζά


Πιανίστρια με “καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια”, σύμφωνα με τις κριτικές, η Αλεξία Μουζά κέρδισε σε ηλικία 11 ετών το αριστείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου “Φίλων 2000”. Νικήτρια μεταξύ άλλων του Cantú International Competition for Piano and Orchestra, του διαγωνισμού για πιάνο “Γιώργος Θυμής” στην Θεσσαλονίκη και του Delia Steinberg International Piano Competition, Madrid. Ως προσκεκλημένη σολίστ, η Αλεξία έχει συνεργαστεί με την Orchestra Haydn Bolzano and Trento, τις Κρατικές Ορχήστρες Θεσσαλονίκης και Αθηνών, με εξαιρετικές κριτικές από τον αθηναϊκό τύπο. Επίσης, με την Simon Bolivar Symphony Orchestra της Βενεζουέλας μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο, την Ορχήστρα των Χρωμάτων της Αθήνας και την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Μεξικού. Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ: Θεσσαλονίκη και Ναύπλιο, Χόνγκ Κόνγκ, Βερολίνο, Βοστώνη, Μιλάνο, Semaine musicale (Ελβετία), Maggio Fiorentino, Pomeriggi Musicali (Ιταλία), Si -Chuan International Piano Festival in Chengdu (Κίνα), International Mozart Festival in Hokkaido (Ιαπωνία). 
Η Αλεξία Μουζά γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την μητέρα της. Ολοκλήρωσε σπουδές πιάνου στην Accademia Pianistica Internazionale “Incontri col Maestro” στην Imola, Ιταλία (καθ. Leonid Margarius, Anna Kravtchenko) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι κάτοχος master ερμηνείας στο πιάνο (2011, Cesena, Conservatorio Statale di Musica) και Artist Diploma (2013, College of Fine Arts, Boston University, καθ. Boaz Sharon), όπου σπούδασε με υποτροφίες από το Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Boston University. 
Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στην σχολή Buchmann-Mehta School of Music στο Τελ Αβίβ με τον καθηγητή Arie Vardi.
 **********************

The 17th International Fryderyk Chopin Piano Competition - Preliminary round - Day 5 - Second session

Alexia Mouza (Grecja/Wenezuela / Greece/Venezuela)
Fryderyk Chopin, Scherzo h-moll op. 20 / Scherzo in B minor, Op. 20 (2:00)
Fryderyk Chopin, Etiuda cis-moll op. 25 nr 7 / Etude in C sharp minor, Op. 25 No. 7 (12:01)
Fryderyk Chopin, Etiuda a-moll op. 25 nr 11 / Etude in A minor, Op. 25 No. 11 (17:36)
Fryderyk Chopin, Etiuda a-moll op. 25 nr 4 / Etude in A minor, Op. 25 No. 4 (20:58)
Fryderyk Chopin, Etiuda cis-moll op. 10 nr 4 / Etude in C sharp minor, Op. 10 No. 4 (22:58)
Fryderyk Chopin, Mazurek cis-moll op. 30 nr 4 / Mazurka in C sharp minor, Op. 30 No. 4 (24:52)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Black Magic/«Καλιόστρο» (1949): ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Όρσον Γουέλς για το πιο μυστηριώδες πρόσωπο της προηγούμενης χιλιετίας

Ο τελευταίος αλχημιστής - Ο κόμης Καλιόστρο «Γι` άλλους ένας σπουδαίο...