Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2014

Η χώρα του απόλυτου κακού

 

Διασυνδέσεις καρτέλ και τοπικών αξιωματούχων

Ποτάμι οργής κατά της κυβέρνησης στο Μεξικό για τους 43 φοιτητές



Πόλη του Μεξικού
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Πόλης του Μεξικού με συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης για την υπόθεση των 43 φοιτητών που είχαν εξαφανιστεί και θεωρείται πολύ πιθανό ότι δολοφονήθηκαν από μέλη των καρτέλ ναρκωτικών σε συνεργασία με διεφθαρμένους αστυνομικούς. «Δεν έχουμε κουραστεί, έχουμε εξοργιστεί» φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ η δυσπιστία απέναντι στην κυβέρνηση είναι τέτοια που αρκετοί αμφισβητούν εξ ολοκλήρου τα μέχρι τώρα συμπερασμάτων της επίσημης έρευνας.

Στο προσκήνιο βρίσκεται η υπόθεση των 43 φοιτητών, αλλά η νέα τραγωδία μοιάζει να έχει γίνει η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για τους συνολικά 33.000 «εξαφανισμένους» στο Μεξικό, όπου η κυριαρχία των καρτέλ είναι σχεδόν απόλυτη σε τμήματα της περιφέρειας.

Η διάσταση της συνεργασίας διεφθαρμένων αστυνομικών με τις εγκληματικές οργανώσεις ενισχύει την οργή για τις διασυνδέσεις των καρτέλ με την πολιτική εξουσία.

Οι πορείες ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) από τρία ξεχωριστά σημεία της πρωτεύουσας και συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία Σόκαλο, με τους συγγενείς των 43 φοιτητών στην πρώτη γραμμή.

Όσο οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές παρέμεναν στους δρόμους, τα πνεύματα ήταν ήρεμα. Μετά την αποχώρηση του κύριου τμήματος της διαδήλωσης, ομάδα μερικών δεκάδων διαδηλωτών συγκρούστηκε με την αστυνομία.

Νωρίτερα, επεισόδια είχαν σημειωθεί και κοντά στο αεροδρόμιο, σε διαδήλωση που -εκτός από την υπόθεση των φοιτητών- στρεφόταν κατά της κυβέρνησης και για ένα ιδιαίτερα «φουσκωμένο» συμβόλαιο αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου, γύρω από το οποίο υπάρχει ένα άρωμα σκανδάλου που αγγίζει ακόμη και το προεδρικό μέγαρο.
20/11/14, Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ=>*Φτάνει πια, κουράστηκαν» με τα καρτέλ ναρκωτικών - TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...