Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2014

Μπράβο, Κωνσταντίνα!

Το ξέσπασμα της Κούνεβα για υποψήφια επίτροπο

Ξέσπασε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα με την υποψήφια επίτροπο Απασχόλησης Μαριάν Τίσεν και τις απαντήσεις που έδινε κατά την ακρόασή της στο Ευρωκοινοβούλιο για το φλέγον θέμα της ανεργίας. koynevaΌπως αναφέρει η κ.Κούνεβα, όλες οι απαντήσεις, που έδινε η κ. Τίσεν συνοψίζονται στη   λέξη: «κινητικότητα».
Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως για «την υποψήφια επίτροπο οι άνθρωποι μοιάζουν να είναι ''πρώτη ύλη'' η οποία για να διοχετευτεί σε εργασία θα πρέπει να μετακινείται διαρκώς από χώρα σε χώρα, από πόλη σε πόλη, από επάγγελμα σε επάγγελμα. Λες και για την ανεργία φταίει κάποια ''αναπηρία'' των ίδιων των ανέργων, που δεν έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες, ή δεν βρίσκονται στον κατάλληλο τόπο, όταν και όπου  θέλουν οι επιχειρήσεις. Η κ. Τίσσεν, προφανώς, δεν έχει ιδέα τι σημαίνει ''κινητικότητα'', τι σημαίνει να διαλύεις την κοινωνική βάση, την οικογένειά σου, να ξεσπιτώνεσαι, να μεταναστεύεις για μια δουλειά. Λογικό. Όλη της η πολιτική καριέρα, βελγική ή ευρωπαϊκή, δεν ξέφυγε από το προστατευμένο πλαίσιο της βελγικής πρωτεύουσας».
Συνεχίζοντας η κ. Κούνεβα επισημαίνει ότι, «είναι πρόκληση για τα εκατομμύρια Ευρωπαίων που υποφέρουν η νέα Κομισιόν του κ. Γιούνκερ να υπόσχεται ότι θα αλλάξει την κατάσταση με τα αποτυχημένα εργαλεία της παλιάς Κομισιόν. Είναι υποκρισία να ισχυρίζεται η κ. Τίσσεν ότι φιλοδοξεί να ''χτίσει'' την ενιαία αγορά εργασίας της Ευρώπης με κατώτατους μισθούς που κυμαίνονται από τα 1800 ευρώ του Λουξεμβούργου μέχρι τα 132 της Λετονίας.
Το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς GUE/NGL, στο οποίο ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να μη δώσει τη συγκατάθεσή του του στο διορισμό της κ. Τίσεν.
Πηγή: Matrix24-2/10/14

tisen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ (ΝΤΕΜΕΚ) ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

  Επιστροφή στην εποχή του φανατικού  «γλωσσαμύντορος» καθηγητή Γεωργίου Μιστριώτη; Ο κ. Θεοδωρόπουλος θέλει απαρέμφατα (!) ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝ...