Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2014

Πώς το μαύρο ασπρίζει στην μπουγάδα της προπαγάνδας

ΣΠΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΚΑ  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Συρραφή από Φασιστικά προπαγανδιστικά κινηματογραφικά φιλμάκια του  40-41, προορισμένα για κατανάλωση από την αφελή Ιταλική  κοινή γνώμη.
Δε χρειάζεται να ξέρει κανείς Ιταλικά για να συλλάβει την προσπάθεια που έκανε  ο ψευδοενθουσιώδης  προπαγανδιστής  να πείσει ότι  τα ηρωικά "παιδιά  του Ντούτσε" μάχονταν  σαν ήρωες ενάντια στη φύση και  στους πανίσχυρους Εγγλέζους, που  πολεμούσαν φορώντας...   μάσκες Ελλήνων στρατιωτών στην ...οχυρωμένη, όπως ...η Γραμμή Μαζινό,  Πίνδο.
Προσέξτε , στο πρώτο, τις σκηνές του πολέμου, που δείχνουν τους "λέοντες"  Ιταλούς  στρατιώτες να επιχειρούν γκλοριόζες εξορμήσεις εναντίον του εχθρού  ,  αλλά  οι  ελληνικές  οβίδες από τα θρυλικά "γουρουνάκια"  να τον διαψεύδουν,  σκάζοντας ανάμεσά τους και σκορπώντας το θάνατο , γεγονός που επιβεβαιώνει την ευθυβολία  του ελληνικού πυροβολικού.
Η εμπλοκή της Γερμανίας, λόγω της Ιταλικής αδυναμίας να καταλάβουν την Ελλάδα, παρουσιάζεται ως  συνδυασμένη, βάσει "σχεδίου", επίθεση του  Άξονα στα Βαλκάνια, η δε κατάληψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς εμφανίζεται ως ταυτόχρονη "νικηφόρα εισβολή" και των δύο δυνάμεων στο έδαφος του εχθρού.Ο καυχηματίας εκφωνητής τονίζει
με έμφαση ότι "τα Ιόνια νησιά επιστρέφουν (Tornano) στην Ιταλία".
Το πρώτο ντοκουμέντο τελειώνει με την φανφαρόνικη παρέλαση
των Ιταλών μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Αθήνα.
Το δεύτερο βίντεο επικεντρώνεται περισσότερο στην κατάληψη της Ελλάδας και την ενσωμάτωση της Αλβανίας στην Ιταλική Αυτοκρατορία, με την πανηγυρική υποδοχή του Ιταλού Rex Imperatore Βίκτορα Εμμανουήλ.
Οι σκηνές από την παρέλαση των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών στην Αθήνα είναι εκτενείς , ενώ εντυπωσιακές  είναι οι αναμνηστικές φωτογραφίες που πήραν στην Ακρόπολη με φόντο την πόλη της Αθήνας.
Gerontakos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...