Πέμπτη, Φεβρουαρίου 06, 2014

Η γλώσσα της μαγείας, του μυστηρίου και του ονείρου


Ο Matteο Arfanotti γεννήθηκε στην Sarzana της Ιταλίας ,  το 1974. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της πόλης του και το 2004 τέλειωσε  το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Ζει και εργάζεται στο γραφικό Fosdinovo της Λιγουρίας (5000 κατ.) .
 Η αγάπη για την τέχνη σε όλες τις μορφές τον οδήγησε να επιλέξει  ένα πρόγραμμα σπουδών πέρα από τις ακαδημαϊκές εμπειρίες , πράγμα που φαίνεται όχι μόνο στα  σχέδιά του  στη ζωγραφική αλλά και τις εγκαταστάσεις του στο τοπίο και την αρχιτεκτονική
Ο Arfanotti είναι ένας  καλλιτέχνης σε συνεχή πειραματισμό:  που σχεδιάζει και κατασκευάζει προσωπικά έργα του παντού - από τα  παιχνίδια στο περίπτερο πληροφοριών στο Salone del Mobile στη Φλωρεντία, το 2005 έως το βαγόνι-καρναβάλι για την πόλη της Sarzana το 2001 και, τέλος, στο σπίτι του-studio.
Το αληθινό πάθος του, όμως, παραμένει πάντα η  ζωγραφική, όπου  καταφέρνει αριστοτεχνικά να εκφράσει τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του μέσω μιας γλώσσας της μαγείας, του  μυστηρίου και του ονείρου , που μετατρέπονται  σε πρωτόγονες μορφές της γης . Τα ποικίλα " αγάλματά"  του απεικονίζουν τη μέρα και τη νύχτα με τρόπο που ενσωματώνει τη γεωμετρική τέχνη και τα τοτεμικά  στοιχεία.
 Το μήνυμα που ο καλλιτέχνης θέλει να εκφράσει  είναι σαφές:  ανεξάρτητα από την καταγωγή , τον πολιτισμό και τη  θρησκεία μας στο διάβα του χρόνου, η σύνδεσή μας με τη γη και με τη Φύση ως σύνολο παραμένει άρρηκτη και αποτελεί τη βάση για όλες τις μελλοντικές γενεές ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bird Inspirations in Classical Music/Συνθέσεις στην Κλασική Μουσική εμπνευσμένες από πουλιά

00:00 Beethoven - "Pastoral Symphony", Movement II. (Wilhelm Mengelberg, 1940) 01:12 Mozart - "Pa-pa-pa" from The M...