Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2012

ΟΑΣΕΙΣ

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΛΕΞΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ - Παράταση προθεσμίας για υποβολή υποψηφιοτήτων

      Από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνεται η παράταση της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων συμμετοχής στο Σεμινάριο Μεσαιωνικής Λεξικογραφίας έως και τις 20 Αυγούστου 2012.
  • Η Ανδρος του Νίκου Θέμελη (20/08/2012)

    Το πρώτο Βραβείο «Νίκος Θέμελης» θα απονεμηθεί στις 20 Αυγούστου - ημέρα θανάτου του - στη Χώρα της Ανδρου, στη συγγραφέα Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, για το έργο της «Τρυφερός σύντροφος», που αναφέρεται στον πρωτοπόρο κοινωνιολόγο Γιώργο Σκληρό. Η κριτική επιτροπή που το επέλεξε ήταν εκείνη των Λογοτεχνικών Βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω» (Β. Χατζηβασιλείου, Κ. Σχινά, Σ. Χαβιαράς, Κ. Κωστίου, Μ. Πιμπλής, Ε. Χουζούρη και Ε. Γαραντούδης).
  • Διηγήματα του Παπαδιαμάντη, μεταφρασμένα στα ιταλικά και στα γερμανικά

    Δύο εκδόσεις του Παπαδιαμάντη (ιταλικά και γερμανικά) προστίθενται στη σειρά μεταφρασμένης λογοτεχνίας της Αιώρας.
  • 9o Συνέδριο Ε.Ε.Ε.Π. - Δ.Τ.Π.Ε.: "Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε." (20-21/10/2012)

    Το συνέδριο, που οργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας κι Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, θα διεξαχθεί 20 και 21 Οκτωβρίου 2012 στον συνεδριακό χώρο του Πολυχώρου "Απόλλων" της Νομαρχίας Πειραιά (στο τέλος της οδού Πειραιώς, στο ύψος της βιομηχανίας "Ελαΐς", στα Καμίνια).
  • 5ο Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικών Διαλέκτων και Γλωσσολογικής Θεωρίας (20-22/09/2012)

    Το Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικών Διαλέκτων και Γλωσσολογικής Θεωρίας ξεκίνησε το 2000 από την Αγγελική Ράλλη (Πανεπιστήμιο Πατρών), σε συνεργασία με τους Prof. B. D. Joseph (Ohio State University) και Prof. M. Janse (Ghent University). Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4 διοργανώσεις (Πάτρα-2000, Μυτιλήνη-2004, Κύπρος-2007, Χίος-2009). Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικών Διαλέκτων και Γλωσσολογικής Θεωρίας (MGDLT5) θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου στο Βέλγιο (Πανεπιστήμιο Ghent).
  • Νέα προσφορά από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

    Τα βιβλία της κατηγορίας "Διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας" προσφέρονται σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές, δασκάλους, σπουδαστές της ελληνικής, φοιτητές, μαθητές) σε μοναδικές τιμές. Η προσφορά ισχύει ως τις 31 Αυγούστου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)