Σάββατο, Αυγούστου 18, 2012

ΑΛΗΘΕΙΕΣ



"Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να εντοπιστούν μόνο οι παράνομες συντάξεις και οι μικροαπατεώνες - φοροφυγάδες. Υπάρχουν οι μονίμως φοροδιαφεύγοντες πλούσιοι που χρηματοδοτούν το διεθνές jet set, που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και, φυσικά, εν μέσω της κρίσης κερδοσκοπούν σαν μη συμβαίνει τίποτα.

Το θέμα είναι πως και ο ίδιος ο λαός θα πρέπει να συνέλθει από την κρίση. Να ταρακουνηθεί να βγει από την απραξία και να συνειδητοποιήσει πως, πέρα από την ανάγκη της επιβίωσης, υπάρχει και η χαρά της ζωής, που δεν εξαντλείται στην κατανάλωση ούτε περιστρέφεται γύρω από την εφορία. Είμαστε ένας λαός που μπορεί να ζήσει και να ανθήσει. Χρειάζεται άλλη ποιότητα, μπολιασμένη με τον ανθρωπιστικό πολιτισμό μας. Η κρίση μπορεί να απελευθερώσει και δυνάμεις δημιουργικές που κρύβει ο καθένας μας και να ανατρέψει τους τεχνοκράτες, «τρομοκράτες» λογιστές της πολιτικής, που την ασκούν πίσω από τα γραφεία τους με τα μυωπικά τους ματογυάλια."

Δημήτρης Παπαχρήστος, "Απελευθέρωση δυνάμεων" (απόσπασμα)
Έθνος, 18/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...