Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΡΙΕΣ!


Α, Γ΄,Δ, Ε΄ ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
23 /6/09


ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ
ΟΙ ΟΚΤΩ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΡΙΕΣ!

Εκδικάζεται την Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΣΔΔΑ η ένσταση που κατέθεσαν οι οκτώ βαθμολογήτριες του μαθήματος των Αγγλικών στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του 2007 κατά των ποινών προσωρινής παύσης και στέρησης μισθού που τους επέβαλαν, διαφωνούντων των αιρετών του κλάδου, τα ΠΥΣΔΕ-Πειθαρχικά Συμβούλια Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της «νόθευσης δημοσίων εγγράφων κατά συρροή».

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

• μετά την ομόφωνη, πανηγυρική αθώωση των οκτώ βαθμολογητριών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
• την ομολογία τμηματάρχη του ΥΠΕΠΘ-υπεύθυνου τότε της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων ότι η πρόεδρος του Βαθμολογικού Κέντρου δεν ενήργησε αυτοβούλως, αλλά κατόπιν «προφορικής οδηγίας» στελεχών του ΥΠΕΠΘ.

καλούμε
το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Α) σύμφωνα με το άρθρο 143 του Υπαλληλικού Κώδικα, να εναρμονιστεί προς την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και να προχωρήσει στην απαλλαγή των συναδελφισσών από τις κατηγορίες και τη διαγραφή των ποινών που τους επιβλήθηκαν, καθώς και στην υπηρεσιακή και μισθολογική αποκατάστασή τους, όπως αυτό προβλέπεται.
Β) να απορρίψει τις ενστάσεις που κατέθεσαν κατά των πειθαρχικών ποινών των ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης ο τέως υπουργός Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδης και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, επειδή τις έκριναν «υπερβολικά επιεικείς»(!)

καλούμε τον κ. υπουργό Παιδείας

• να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της απαλλαγής των βαθμολογητριών

καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

• να κηρύξει στάση εργασίας και να καλέσει συγκέντρωση συμπαράστασης προς τις δικαζόμενες στο ΥΠΕΣΔΔΑ καθηγήτριες

Για τα Δ.Σ.
Οι πρόεδροι

Ν.ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ
ΤΡ. ΤΡΑΝΟΣ
Γ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ
ΑΘ. ΦΥΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Όλβιος όστις ιστορίας έσχε μάθησιν»(Ευριπίδης) : «Ο Χίτλερ και οι Απόστολοι του Κακού» /Ντοκιμαντέρ (2016)

Αντικειμενικό πορτρέτο, βασισμένο σε έγχρωμα αρχεία, του Αδόλφου Χίτλερ και των ανδρών γύρω του, που ήταν οι  υπεύθυνοι για την επιτυχία του...