Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2008


Ελλάδα
Ζητείται ασπίδα για τα παιδιά από τα ΄Ιντερνετ καφέ

Την παρέμβαση της πολιτείας για την προστασία των παιδιών στα Ιντερνετ καφέ ζητά ο Συνήγορος του Παιδιού και καλεί την Πέμπτη στα γραφεία του σε κοινή σύσκεψη όλους τους φορείς που έχουν σχέση με το θέμα, αναφέρει η Ελευθεροτυπία (29.10.2008).
Συγκεκριμένα, ο Συνήγορος του Παιδιού καλεί να συμμετάσχουν εκκπρόσωποι από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Επικοινωνίας, Παιδείας, Ανάπτυξης, Οικονομίας καθώς και παιδίατροι, ειδικοί ψυχικής υγείας, ενώσεις καταναλωτών, επαγγελματικοί σύλλογοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων και σωματεία χρηστών Διαδικτύου.
Ο Συνήγορος του Παιδιού υπογραμμίζει ότι το νομικό πλαίσιο που καλύπτει τη λειτουργία των Ιντερνετ καφέ είναι ανεπαρκές. Και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας για τους ανήλικους από την παρατεταμένη και σε ακατάλληλες ώρες χρήση υπηρεσιών Διαδικτύου στα Ιντερνετ καφέ, καθώς και από την πρόσβαση σε ακατάλληλο για την ηλικία τους υλικό ακόμα και για την απαγόρευση της δυνατότητας να επισκέπτονται αυτούς τους χώρους χωρίς την έγκριση των γονιών τους.
Επίσης να καθιερωθούν κριτήρια πιστοποίησης καταστημάτων Ιντερνετ φιλικών προς τα παιδιά με χρήση φίλτρων, απαγόρευση καπνίσματος, παρουσία και επίβλεψη εκπαιδευμένου ενήλικου.
e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: