Το Υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά, υποστηρίζοντας ότι φέρνει την «επανάσταση» στον τομέα αυτό για τη χώρα μας.
Η Greenpeace καταγγέλλει ότι με την τροπολογία αυξάνεται η γραφειοκρατία και κόβονται τα κίνητρα στον οικιακό τομέα.
Ποιος από τους δύο έχει δίκιο;
Μα και θέλει ρώτημα; Η Greenpeace! Ποιος σοβαρός Έλληνας εμπιστεύεται τους Υπουργούς του;
Οποιασδήποτε κυβέρνησης, να εξηγούμαστε. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των Υπουργών αποτελείται από άτομα που δε γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται και είναι έρμαια στα χέρια των «συμβούλων» τους. Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι πολλοί από αυτούς τους «συμβούλους» αμείβονται για να προτείνουν πολιτικές που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αφού περισσότερα προβλήματα προκαλούν από αυτά που λύνουν .
Το χειρότερο όλων είναι που ορισμένοι απ’ αυτούς είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε «πειρασμούς» χρηματικού περιεχομένου, πειρασμοί που συνδέονται με τον αδυσώπητο πόλεμο των διαφόρων εταιρειών , στην προσπάθειά τους να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα και να υπερφαλαγγίσουν τους ανταγωνιστές τους.
Όσο κι αν να φαίνεται κυνική, η ρήση του λαϊκού ανθρώπου: « Καινούριο νομοσχέδιο; Ωχ πάλι κάποιοι θα φάνε καλά!», εκφράζει απόλυτα την αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι αμείλικτη : τα νομοσχέδια στον τόπο μας έρχονται και παρέρχονται, τα προβλήματα όμως παραμένουν.Γιατί , άραγε;
Να γιατί είμαι με την Greenpeace και όχι με τον Φώλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου