Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2008

"Μη σκίζετε τα σχολικά βιβλία"


"Μη σκίζετε τα σχολικά βιβλία"

«Μη σκίζετε τα σχολικά βιβλία», καλεί τους μαθητές ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΚΒΕ). ΄Οπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία (20.06.2008), είναι μια πρωτοβουλία οικολογικού χαρακτήρα του ΣΕΚΒΕ που, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την παραδοσιακή καταστροφή των βιβλίων από τους μαθητές, τους καλεί να επιδείξουν περιβαλλοντική ευαισθησία.

«Θεωρούμε ότι τα παιδιά έχουν πλέον οικολογική συνείδηση και με τέτοιες πρωτοβουλίες τονίζεται το αίσθημα ευθύνης που πρέπει όλοι να έχουμε για το περιβάλλον», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. Ο ΣΕΚΒΕ θα δημιουργήσει ειδικούς χώρους στην παραλία της πόλης, στους οποίους διεξάγεται το 27ο Φεστιβάλ Βιβλίου, όπου οι μαθητές μπορούν να φέρουν τα σχολικά τους βιβλία για να προωθηθούν για ανακύκλωση, αντί να τα κάψουν και να τα καταστρέψουν.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο ΣΕΚΒΕ σχεδιάζει επίσης να προωθήσει και στη Θεσσαλονίκη μια οικολογική πρωτοβουλία που συναντά όλο και περισσότερους υποστηρικτές στην Ευρώπη. Την αναγνωστική «ανακύκλωση» των βιβλίων. Σκοπεύει να δημιουργήσει ειδικούς χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου ο κόσμος που έχει διαβάσει κάποια βιβλία, αντί να τα πετάξει, θα μπορεί να τα αφήνει για να τα πάρει κάποιος άλλος.
e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: