Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016

Ένας καουμπόι αλλιώτικος απ΄τους άλλους

Ένας σερίφης αναπολεί το παρελθόν του. Μόνος και εκουσίως απομονωμένος, κοιτάζει το παρελθόν και το μέλλον του στο χείλος του γκρεμού.

AdTech Ad
Οι τύψεις, η απόγνωση, ο χρόνος που περνάει και δεν θα γυρίσει, οι ανθρώπινες αδυναμίες, όλα είναι εδώ. Και η μάχη για να κρατηθείς ζωντανός με ό,τι έχεις, με όσα σου έχουν απομείνει.

Η Pixar Animation Studios ή Pixar, είναι μια εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, που εδρεύει στο Έμερβιλ (Emeryville) της Καλιφόρνια των Ηνωμένων πολιτειών. Συνιδρύθηκε από τον Στιβ Τζομπς. Το όνομα της έχει γίνει ταυτόσημο με τα κινούμενα σχέδια που μας μεγάλωσαν από το "Andre & Wally B." και μεγαλώνουν τις "νέες φουρνιές" μικρών παιδιών με έργα σαν το "Finding Dorry" και το "The Good Dinosaur".
Για πρώτη φορά οι δημιουργοί της, αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα μια ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που χαρακτηρίστηκε από πολλούς σαν το "πιο σκοτεινό" τους πόνημα μέχρι τώρα. Το Borrowed Time είναι πράγματι διαφορετικό, επειδή είναι αληθινό, χωρίς χαρούμενη εξέλιξη, αλλά με ένα αν μη τι άλλο, αισιόδοξο τέλος. Θα έλεγε κανείς πως είναι περισσότερο στοχαστικό, παρά "σκοτεινό".
Η ταινία δημιουργήθηκε από τους Andrew Coats και Lou Hamou-Lhadj και δημοσιεύθηκε στο Vimeo. Κάντε ένα διάλειμμα και δείτε την παρακάτω, αξίζει. Το φιλμ θα διατίθεται δωρεάν online για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί τέλος πως ο Hamou-Lhadj εργάστηκε ως καλλιτέχνης χαρακτήρων σε ταινίες της Pixar όπως το «Wall-E» και το "Toy Story 3", ενώ ο Coats εργάστηκε στο "Brave" και το "The Good Dinosaur".
Οι δημιουργοί του εξηγούν γιατί έφτιαξαν το Borrowed Time. Όπως λένε ήθελαν να αποδομήσουν τα στερεότυπα του σκληρού και άκαμπτου καουμπόι και να περιγράψουν τη μάχη με το μέσα σου μέχρι να φτάσεις στην αποδοχή των λαθών και στη συγχώρεση του εαυτού σου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...