Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2022

Ελληνική Δικαιοσύνη όπως στο Βέλγιο , αλλά από την ανάποδη, δηλαδή: «Εισαγγελείς που δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν ρωτούν, δεν ερευνούν»!

Σκάνδαλο υποκλοπών / Εισαγγελείς που δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν ρωτούν, δεν ερευνούν

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Documento

Μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη προκειμένου να καταστεί άκαρπη η έρευνα της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ώστε στη συνέχεια να παρουσιαστούν οι αποκαλύψεις ως «σκευωρία» όπως έγινε με την Novartis, κατήγγειλε με δηλώσεις του έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης. Όπως ανέφερε, παρά τις συνεχείς δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, οι εισαγγελείς δηλώνουν άγνοια, δεν προχωρούν σε έρευνες, ενώ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την ΕΥΠ ως πηγή αξιόπιστης ενημέρωσης και όχι ως ελεγχόμενο.

Την Τετάρτη ο κ. Βαξεβάνης μαζί με τους δικηγόρους του κ.κ. Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλο επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ενημέρωσε ο ίδιος την ελληνική Δικαιοσύνη «για πληροφορίες που διαρρέουν και εμφανίζουν την Δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά εργαλειοποιημένη και χρησιμοποιούμενη», όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα του Documento.

Στη συνάντηση με την εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου ο κ. Βαξεβάνης κατά την ίδια πηγή υπογράμμισε ότι ήδη το περασμένο το Σάββατο, ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αποδέχθηκε ότι παρακολουθείτο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δράστες ήταν «ρυπαρά δίκτυα». Ωστόσο, την ίδια ώρα, η ελληνική Δικαιοσύνη ζητάει στοιχεία από την ΕΥΠ για το αν γίνονταν υποκλοπές.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει μια απάντηση από την ΕΥΠ σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν στα αρχεία της τέτοιες παρακολουθήσεις. Με την απάντηση αυτή η κυβέρνηση θα μεθοδεύσει μια νέα "σκευωρία Novartis" εντάσσοντας πάλι στο βρόμικο παιχνίδι τη Δικαιοσύνη. Γιατί η Εισαγγελία απευθύνει αίτημα να απαντήσει η ΕΥΠ η οποία είναι ουσιαστικά ελεγχόμενη για παράνομες πράξεις και δεν κάνει αίτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το αν ήταν υπό παρακολούθηση ο αριθμός του Κωστή Χατζηδάκη;», ρώτησε ο κ. Βαξεβάνης.

Η εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου φέρεται να υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αιτηθεί παροχή στοιχείων από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας γιατί δεν γνωρίζει τα υπό παρακολούθηση τηλέφωνα, παρότι τα τηλέφωνα έχουν δημοσιευτεί και είναι γνωστά στην εφημερίδα, η οποία μπορούσε να ερωτηθεί και να τα παράσχει.

Και η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν έχει δει τα σχετικά δημοσιεύματα, όπως αναφέρει το Documento. «Οι εισαγγελείς που κάνουν την σημαντικότερη έρευνα αυτή τη στιγμή στη χώρα, δεν είδαν το δημοσίευμα το οποίο περιείχε τα αποδεικτικά στοιχεία των παρακολουθήσεων που οι ίδιοι ζητούσαν και για τα οποία υπήρξαν δεκάδες άλλα δημοσιεύματα και πολιτικές δηλώσεις. Τα στοιχεία τα έχει δει όλη η Ελλάδα αλλά όχι η αρμόδια εισαγγελέας. Οι εισαγγελείς δηλαδή ομολογούν (αν πραγματικά είναι αλήθεια και όχι προσχηματικό) ότι η έρευνα αποτελεί μια τυπική και όχι ουσιαστική διαδικασία, κατά την οποία πρέπει να ερευνούν για να περαιώνονται συμβατικές απαιτήσεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: