Κυριακή, Δεκεμβρίου 25, 2022

Woman of Straw/Γυναίκα από άχυρο (1964): Ένα "αγέραστο" βρετανικό θρίλερ με τρία "ιερά τέρατα" της μεγάλης οθόνης

 

Ένα "αγέραστο" βρετανικό θρίλερ

www.gstatic.com/tv/thumb/v22vodart/669/p669_v_v...Woman of Straw/Γυναίκα από άχυρο (1964)

Σκηνοθεσία: Basil Dearden
 Πρωταγωνιστούν: Sean Connery, Gina Lollobrigida, Ralph Richardson, Alexander Knox, Johnny Sekka


  Όταν ο φιλόδοξος και γοητευτικός Τόνι Ρίτσμοντ (Sean Connery) μαθαίνει πως ο θείος του, ο αδίστακτος και εκκεντρικός εκατομμυριούχος Τσαρλς Ρίτσμοντ (Ralph Richardson) σκοπεύει να κληροδοτήσει τη περιουσία του σε διάφορα ιδρύματα, αποφασίζει να αναλάβει δράση. 

Ωθούμενος από μια βαθιά απέχθεια για τον θείο του , που έχει τις ρίζες της στηνπαιδική του ηλικία, ο Τόνι δεν διστάζει να καταστρώσει ένα περίπλοκο σχέδιο και να εμπλέξει σ' αυτό τη Μαρία Μαρτσέλο (Gina Lollobrigida), τη νεαρή Νοσοκόμα του θείου του, που μόλις έχει προσληφθεί. 

Αυτή διστακτικά συμφωνεί να επιδιώξει μια προσωπική σχέση με τον εργοδότη της και να τον πείσει να αλλάξει τη Διαθήκη. Όμως, ο απρόσμενος θάνατος του μεγιστάνα γίνεται εμπόδιο τόσο στην απόκτηση της κληρονομιάς όσο και στη διαφυγή τους, αφού τώρα η Μαρία είναι ο κεντρικός ύποπτος για το φόνο...

 Βασισμένη στο αστυνομικό μυθιστότημα της Κάθριν Άλεϋ, η ταινία ο "Woman of Straw" αποτελεί ένα υποδειγματικό βρετανικό θρίλερ, που δίνει έμφαση στους χαρακτήρες, στην αγωνία και στα προσωπικά τους διλήμματα. 

Όταν αυτοί οι χαρακτήρες ερμηνεύονται από ηθοποιούς με το ταλέντο και τη γοητεία των Sean Connery (στο απόγειο της καριέρας του ως Τζέιμς Μποντ) και Gina Lollobrigida (σ' έναν από τους καλύτερους ρόλους της έξω από την Ιταλία), και έχουν ως "θέατρο" το πανέμορφο μεσογειακό τοπίο, τότε η βεβαιότητα του θεατή για ένα απολαυστικό δίωρο είναι απόλυτα δικαιολογημένη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: