Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2019


Η φωνή από τη Βουλγαρία που κάνει τον κόσμο να παραληρεί!

parallaximag.gr

Η Βουλγάρα Σμιλιάνα Ζαχαρίεβα ήξερε ότι διαθέτει χάρισμα όταν έβλεπε το κοινό της να δακρύζει ή να τρέμει όπου εμφανιζόταν.

Σήμερα είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Βουλγάρα τραγουδίστρια διαθέτει μια από τις δυνατότερες φωνές στον πλανήτη.
Η Ζαχαρίεβα λέει ότι ξέσπασε σε λυγμούς όταν τον περασμένο μήνα της παραδόθηκε το πιστοποιητικό από το Guinness, το οποίο επιβεβαίωνε ότι είχε πετύχει να πιάσει την υψηλότερη νότα για μεσόφωνο.
“Όταν είδα να γράφει η οθόνη 113,8 ντεσιμπέλ εξεπλάγην”, λέει στο AFP η 48χρονη ερμηνεύτρια του λυρικού θεάτρου για το επίτευγμά της του προηγούμενου Σεπτεμβρίου.
Το παγκόσμιο ρεκόρ δυνατότερης φωνής με 121 ντεσιμπέλ κατέχει η ιρλανδή καθηγήτρια Αναλίζα Φλάναγκαν, αλλά δεν υπήρχε μέχρι σήμερα ρεκόρ που να αφορά το τραγούδι.

Άνοιξε ένα τουριστικό πρακτορείο μαζί με τον σύζυγό της και πλέον τραγουδούσε για την οικογένεια και τους φίλους της. “Ένιωθα όμως ένα κενό. Η φωνή μου με πίεζε για να ξαναβγεί στην επιφάνεια”, θυμάται.

Λάτρης της γιόγκα, η Ζαχαρίεβα ενδιαφέρεται για τις ανατολίτικες τεχνικές διαλογισμού και θέλει να διερευνήσει τις θεραπευτικές ιδιότητες του ήχου αναζητώντας συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες για το θέμα αυτό. Μάλιστα έχει ήδη απευθυνθεί στη Μαντόνα.
“Θέλω να αξιοποιήσω τη φωνή που μου έχει δοθεί ως χάρισμα και να τη χρησιμοποιήσω για να βοηθήσω τους ανθρώπους και να περάσω ένα μήνυμα”, λέει η Ζαχαρίεβα, μητέρα δύο παιδιών και πρόσφατα γιαγιά διδύμων.

Χρησιμοποιεί την κρυστάλλινη λίρα, που φημίζεται για τις κατευναστικές και χαλαρωτικές ιδιότητές της που βοηθούν στον διαλογισμό. Επίσης χρησιμοποιεί και μια σειρά από “chanove” ( τα βουλγάρικα κουδούνια προβάτων).
“Κάθε ήχος αντιστοιχεί σε ένα ενεργειακό κέντρο στο σώμα και σε ένα όργανο”, εξηγεί η τραγουδίστρια και προσθέτει ότι διάφοροι συνδυασμοί ήχων μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ S11E06: ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν έχουμε χούντα. Δεν έχουμε χούντα. Δεν έχουμε χούντα. Επειδή ξέρουμε ότι θα μας υπενθυμίσετε πολλές φορές ότι δεν έχουμε χούντα, το λέμε ...