Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018

Κάποιοι κάνουν ακόμα ναζάκια στους ναζί

Απογευματινό κάλεσμα σε συλλαλητήριο ενάντια στην συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση για την ονομασία των Σκοπίων,παράλληλα με την συζήτηση που διεξάγεται μέσα στην βουλή, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από το απογευματινό κάλεσμα σε συλλαλητήριο ενάντια στην συμφωνία που προωθούσε ί η κυβέρνηση για την ονομασία των Σκοπίων,παράλληλα με την συζήτηση που διεξαγόταν μέσα στην βουλή, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018. Διακρίνεται στην "πρώτη γραμμή"  αρχιμπράβος
χρυσαυγίτης Λαγός.

Ο δήθεν πατριωτισμός που "πουλάνε" πολύ φθηνά οι νοσταλγοί των SS, εκφράζεται με τάγματα εφόδου και με απειλές για κρεμάλες - Κάποιοι δυστυχώς, διστάζουν να τους απομονώσουν

Όταν κάνεις ναζάκια στους νεοναζί, τότε φέρεις ευθύνη για το θέριεμα του κτήνους.
Η Χρυσή Αυγή περίμενε την κατάλληλη στιγμή και όταν βρήκε την ευκαιρία μας θύμισε το τί πραγματικά είναι.
Κάποιοι απλά εθελοτυφλούν ή βολεύονται να αγνοούν την εγκληματική της υπόσταση, δίνοντας συνεντεύξεις περί ίσων άκρων, βγάζοντας με αυτό τον τρόπο "λάδι" τους υμνητές του Χίτλερ. Όμως, αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.
Ο δήθεν πατριωτισμός που "πουλάνε" πολύ φθηνά οι νοσταλγοί των SS, εκφράζεται με τάγματα εφόδου και με απειλές για κρεμάλες. Πίσω από τα κουστουμάκια και τις γραβάτες, κρύβονται όνειρα απολυταρχίας και το Δίκαιο του λιντσαρίσματος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ γιατί στην ουσία, και πολύ άργησαν να βγουν στην "ηχηρή" αντεπίθεση.
Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Χρυσή Αυγή "πιέστηκε" τρόπο τινά από τις υπο-ομάδες που έχει συγκροτήσει γύρω της για να πραγματοποιούν τις επιθέσεις, σαν αυτές που γέμισαν με ρατσιστικά μηνύματα τους τοίχους σχολείων στην Καλλιθέα πριν λίγο καιρό.
Σε αυτές τις ομάδες "φορτώνουν" την επιθετική δράση, ενώ για τους ίδιους κρατούν τα "πολιτικά μηνύματα" εντός Βουλής. Την Παρασκευή και το Σάββατο όμως, οι όποιες μάσκες έπεσαν.
Όπως πολύ σωστά ανέδειξε ο κ. Βούτσης, το όλο σχέδιο ήταν "δουλεμένο στην προπόνηση" και υλοποιήθηκε από τάγματα εφόδου. Ο κεκαλυμμένος φασισμός κάτω από σημαίες της χώρας και κάτω από λάβαρα του Βυζαντίου και το μίσος, βγήκαν και πάλι πρώτο τραπέζι πίστα.
Στο χαρακτηριστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου από το News 24/7 διακρίνεται καθαρά ο Γ. Λαγός να πρωτοστατεί στις επιθέσεις χρυσαυγιτών και άλλων ακροδεξιών προκειμένου να εισέλθουν στη Βουλή.
Αυτό το βίντεο αποστέλλει ο Νίκος Τόσκας στον Πρόεδρο της Βουλής για τα επεισόδια του Σαββάτου έξω από το Κοινοβούλιο. Αυτό το βίντεο πρέπει να δουν και να ξαναδούν όσοι πολιτικοί του λεγόμενου "δημοκρατικού τόξου" έχουν ανά καιρούς προσπαθήσει να υποβαθμίσουν την επικινδυνότητα της Χ.Α. για να κερδίσουν μερικές ψήφους.
Η αξιωματική αντιπολίτευση δυστυχώς για την ίδια, κλίνει περισσότερο προς τον πατριωτικό λαϊκισμό (και όχι τον πραγματικό πατριωτισμό) ξεχνώντας τις ευρωπαϊκές, φιλελεύθερες καταβολές της.
Γιατί πραγματικός πατριωτισμός είναι να χτίζεις με κόπο και πλάνο, στέρεες, γερές διεθνείς και ευρωπαϊκές συμμαχίες για να διασφαλίσεις τα σύνορα και το οικονομικό μέλλον της χώρας σου. Πραγματικός πατριωτισμός δεν είναι η άκαμπτη εσωστρέφεια.
Οι υμνητές των ναζί από την άλλη, δεν έχουν καμία θέση εντός του αληθινού πατριωτισμού. Οι υμνητές των ναζί δεν έχουν καμία σχέση με τον διεθνισμό. Ονειρεύονται την απομόνωση και το ξεπούλημα της χώρας έναντι του πρώτου Φύρερ που θα γοητεύσει το κοινό τους και θα εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να τους αποκλείσει με τρόπο ενιαίο και με επιτάχυνση των δικαστικών διεργασιών που έχουν ήδη μείνει πίσω.
Από εκεί και πέρα, στον περιορισμό και την καταδίκη της εγκληματικής δράσης της Χ.Α., δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κομματικές διαφορές, ούτε θα έπρεπε να αναπτύσσονται μικροκομματικά παιχνίδια γύρω από το ζήτημα. Το εκλογικό κοινό το κερδίζεις με πράξεις ουσίας, με μέριμνα για τους πολλούς και με παιδεία. Όχι με μεγαλοστομίες και "φωτοβολίδες" εντός και εκτός Βουλής, ούτε με αέναες δεσμεύσεις και υποσχέσεις.
Η επόμενη δήλωση σε κάποιο Politico περί μονομερούς ακροαριστερής βίας, η επόμενη δήλωση περί "σοβαρής Χρυσής Αυγής", η επόμενη ατάκα περί "ακτιβισμού" της Χρυσής Αυγής, θα υποθάλπει το επόμενο χτύπημα μίσους εναντίον των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Ας μη γελιόμαστε. Η γιγάντωση του μορφώματος δεν έγινε μέσα σε μία μέρα και δεν θα τελειώσει μέσα σε μία μέρα. Για να τελειώσει όμως, όλοι όσοι διατείνονται πως αγαπούν τον Άνθρωπο και τον Πολίτη, όσοι διατείνονται πως μάχονται υπέρ της ελευθερίας Λόγου και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, οφείλουν να τοποθετηθούν ενιαία και ξεκάθαρα εναντίον του νεοφασισμού.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, φέρουν και εκείνοι, τεράστια ευθύνη.
ΥΓ. Οι χειρισμοί για το Σκοπιανό σαφώς και επιδέχονται κριτικής και δεν εξαιρούνται αυτής επειδή ακροδεξιές ομάδες προσπαθούν να καπηλευτούν το ζήτημα. Ωστόσο, η κριτική αυτή από όλες τις πολιτικές πλευρές, πρέπει να διαχωρίζεται ξεκάθαρα από την εγκληματική δράση της Χ.Α. Σε αυτό το κομμάτι έχουν ευθύνη και οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό, που δεν κατάφεραν να τα περιφρουρήσουν επαρκώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...