Πέμπτη, Απριλίου 19, 2018

Πόση ιστορική αλήθεια χωράει σ΄ένα πετυχημένο σίριαλ;

Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Peaky Blinders (pics)

Πηγή:  reader.gr

Όποιος έχει παρακολουθήσει την Βρετανική τηλεοπτική σειρά Peaky Blinders θα συμφωνήσει πιθανότατα πως ο Τόμμυ Σέλμπι είναι σαγηνευτικός. Οι πραγματικοί γκάνγκστερς του Μπέρμιγχαμ όμως ήταν πραγματικά αδίστακτοι.
Το Peaky Blinders διηγείται την ιστορία του Τομας Σέλμπι και της εγκληματική του οργάνωσης. Μαγευτική και συνάμα σκοτεινή, η ιστορία διεξάγεται στους δρόμους του μεταπολεμικού Μπέρμιγχαμ στα πρόθυρα της δεκαετίας του 1920.
Όμως οι φανταστικοί χαρακτήρες που οι τηλεθεατές πλέον αγαπούν, έχουν βασιστεί πάνω σε πραγματικά πρόσωπα, πάνω σε μία αλήθεια που είναι εξίσου δραματική, αιματηρή και συναρπαστική όπως και η εβδομαδιαία πλοκή του σήριαλ του BBC.
Ο ιστορικός Carl Chinn έχει ερευνήσει την πραγματική ιστορία πίσω από τη λαμπερή σειρά και παραδέχεται ότι είναι εντυπωσιασμένος από το πόσο έχει προβάλει και ευνοήσει το τηλεοπτικό πρόγραμμα την αγαπημένη του πατρίδα, όπως δήλωσε στην Birmingham Mail.[......]
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Peaky Blinders (pics) | Reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κώστας Καραμανλής : αδιανόητα ψεύδη

  ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή / Με αδιανόητη ευκολία εκστομίζει ψέματα - Ιδού το έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη «Αφού το ζήτησε ο πρώην...