Κυριακή, Απριλίου 08, 2018

Ο ανάγωγος της Κυριακής: "Σούβλα το!"


Σήμερα οι σούβλες υποδέχονται τα αρνιά. Η Ανάσταση ήρθε, το Άγιον Φως ήρθε, οι δύο φαντάροι έμειναν στις φυλακές της Τουρκίας αιχμάλωτοι εν καιρώ ειρήνης. Η ψυχραιμία βασικό εργαλείο του απεγκλωβισμού τους. Νεύρα, τσαμπουκάδες, νταηλίκια δεν πιάνουν ποτέ σε τρελούς, μεθυσμένους και δικτάτορες.
Ο Τσίπρας στην Τήλο, ο Κυριάκος στην Τήνο. Ο ένας θέλει να ηρεμήσει στην άκρη του Θεού και ο άλλος θέλει να αποδείξει ότι προσεύχεται. Ένα είναι βέβαιο. Η Παναγία δεν είναι Νέα Δημοκρατία και ο Θεός δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ΣΥΡΙΖΑ.
Η Uber έφυγε, αλλά πολύ σωστά απάντησε ο υπουργός (απαντούν καμιά φορά σωστά και οι υπουργοί) ότι «από που φεύγει; από κάπου που δεν έχει έδρα;». Δηλαδή εντάξει, πρέπει ν’ αλλάξουν οι ταξιτζήδες στην Ελλάδα, να βάλουν ας πούμε gps όλοι και να μην σε ρωτάνε σε όλη τη διαδρομή «από πού πάω και από πού στρίβω», αλλά δεν μπορείς να λες και πρόοδο οι μεν Έλληνες ταξιτζήδες να πληρώνουν ένα σκασμό φόρο και ασφάλειες και άδειες επαγγέλματος και εσύ με μηδέν κόστος να βγάζεις λεφτά και να έχεις έδρα στους Κανάριους Νήσους και να πληρώνεις μηδέν φόρους. Ο μάγκας και ο μαλάκας ξεκινούν με το ίδιο γράμμα, το Μ. Ε, λοιπόν δεν γίνεται στο ίδιο επάγγελμα άλλοι μάγκες και άλλοι μαλάκες. Κάτσε εδώ, σήκωσε το βάρος της κατάστασης που σηκώνουν τόσο καιρό οι ταξιτζήδες και μετά να συζητήσουμε για την πρόοδο.
Υ.Γ.1: Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά τις τελευταίες ημέρες εντελώς ξαφνικά η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ άρχισε να παίζει «ψηλά» ειδήσεις για κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες και τέτοια. Κατά σατανική σύμπτωση, το διάστημα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε πάλι ως πρώτο θέμα της ατζέντας του την ασφάλεια. Ίσως το ότι τα στοιχεία του 2017 δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας να έπαιξε κάποιο ρόλο. Πάτα στο google εγκληματικότητα 2017 και θα καταλάβεις γιατί ο Κυριάκος και τα ΜΜΕ του ξεκίνησαν πάλι τις εκστρατείες ψεύδους.
Υ.Γ.2: Ο ένας βάζει λόγια για τον άλλον εκεί, στην Πειραιώς, με μοναδικό σκοπό μια θέση στον πρωινό καφέ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έμαθα ότι ο αδερφός της Ντόρας «έφαγε» τον Μπεκίρη από τη θέση του διευθυντή του γραφείου του. Η είδηση έπιασε στον ύπνο σχεδόν όλους τους παραγονταραίους της Πειραιώς. Και λέω σχεδόν όλους γιατί κάποιοι με δημοσκοπικό παρελθόν, ονόματα δεν λέμε, δούλευαν καιρό για την απομάκρυνσή του. Έρχονται, όπως μαθαίνω, κι άλλες προσθαφαιρέσεις, για να το πω ευγενικά, μέρες που είναι…
Υ.Γ.3: Ο Τάσος Θεοφίλου έμεινε στη φυλακή πέντε χρόνια επειδή για τη ληστεία της Πάρου. Προσπάθησαν τότε να συνδέσουν τη ληστεία με τρομοκρατική δράση του Θεοφίλου. Αθωώθηκε από το πενταμελές εφετείο Κακουργημάτων, αλλά ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης.
Είναι γεγονός ότι οι δικαστικοί έχουν μια μανία να εξασκούν την παντοδυναμία τους πάνω στο χτύπημα της τρομοκρατίας στον τόπο μας. Καλό θα ήταν αυτή την παντοδυναμία να την έδειχναν κι αλλού. Εκεί που ο καθένας καταλαβαίνει και σιωπηλά σχολιάζει στο σπίτι του «σιγά μην τον πειράξουν αυτόν».
Εμείς μαζί με την απόφαση της αναίρεσης μεταφέρουμε και το μήνυμα του Θεοφίλου, ο οποίος βρίσκεται ξανά στον κίνδυνο να ξανακλειστεί μέσα «Υπομονή. Δύναμη. Πίστη στην υπόθεση. Έχουμε δίκιο. Τέλος».
Υ.Γ.4: Και ήρθα εγώ ο έρμος ο Ανάγωγος στο χωριό να πάρω λίγο φρέσκο αέρα, μπας και γίνω λιγότερο ανάγωγος και δεν έχω βγει από το δωμάτιό μου. Δεν είναι το μίσος μου κατά της ανθρωπότητας που με κρατάει κλεισμένο, αλλά η θεία Μερόπη στην πλατεία που καραδοκεί με τα κιάλια σαν άλλος μυστικός πράκτορας και προσπαθεί να μάθει πού πάω, τι κάνω, αν νηστεύω και αν είμαι ευπρεπώς ντυμένος.
Καλό και χρυσό το χωριό, τα πλατάνια και τα πουλάκια του χωριού – παράπονο δεν έχω – αλλά η θεια ξεπερνάει ακόμη και το facebook στη διαρροή προσωπικών δεδομένων. Δύο χρόνια πριν έπρεπε να πείσω όλους τους κατοίκους του χωριού ότι δεν είμαι αλκοολικός κι αυτό επειδή με είδε να παραγγέλνω μια δεύτερη μπύρα.
Υ.Γ.5: Και μετά σου λένε είναι βαρετή η δουλειά στο δημόσιο. Για να έρθουν να τα πουν αυτά μπροστά σε τελωνειακούς. Έβγαλε λοιπόν η ΑΑΔΕ τα κατασχεθέντα του περσινού χρόνου και μόνο τον δολοφόνο του Κένεντι δεν βρήκαν. Χέλια, κροκόδειλοι και αυγά οξυρύγχου βρήκαν λέει τελωνειακοί σε ελέγχους σε όλη τη χώρα. Και άντε τα αυγά πες κομμάτια να γίνει, αλλά να ανοίγεις το ξύλινο κουτί και να ξεπροβάλει το θεριό από μέσα; Τι να την κάνεις τη μόνιμη θέση αν είναι ν’ ανοίγεις το κουτί και να τρέμει το φυλλοκάρδι σου;
Υ.Γ.6: Έχουμε και εμείς τις οικογενειακές ιστορίες, αλλά έχουν και οι Ισπανοί τις δικές τους. Και μάλιστα βασιλικές. Γιατί θα μου πεις η πεθερά και βασίλισσα να είναι, θα είναι πεθερά. Αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκιο, απ’ όσα είδα στο βίντεο από τον τσακωμό της Σοφίας με τη Λετίθια, το δίκιο πάει στη δικιά μας, την αδελφή του τέως και όχι στη νύφη της.
Ήθελε, που Λέτε, η Σοφία να φωτογραφηθεί με τις εγγονές της και η άλλη η λέαινα όρμηξε μπροστά και δεν έφευγε. «Κάτσε κουκλίτσα μου» φαίνεται να της είπε η Σοφία, «των παιδιών μου τα παιδιά είναι δυο φορές παιδιά μου». Αλλά η άλλη τίποτα. Κι έμειναν οι άλλοι οι χαλβάδες (Φελίπε και Χουάν Κάρλος) να κοιτούν. Αλλά από την άλλη και τι να κάνουν; Να μπουν στη μέση; Με πάσης εθνικότητας νυφόπληκτες και πεθερόπληκτες… δεν τα βάζεις. Όλοι το ξέρουν αυτό. 
Υ.Γ.7: Κι εκεί που αράζουμε με δυο κολλητούς στο μπαλκόνι, συζητώντας για μπάλα, λέει ο ένας: «Μαλάκα, ξέρεις τι κατάλαβα αυτό το Πάσχα; Οι γιαγιάδες κι οι παππούδες πρέπει να περιμένουν τη Μεγάλη Βδομάδα όπως εμείς το Μουντιάλ». Ένα δίκιο το έχει…
Υ.Γ.8: Κατά τα άλλα ο καιρός καλός, το ελληνικό αεράκι και ο φύσηξε σωστά και χάρισε άλλο ένα μοναδικό Πάσχα στη χώρα. Να, αυτό έχει η Ελλάδα. Ένας σκασμός στεναχώριες και κάθεσαι ένα λεπτό να πιεις έναν καφέ, κοιτώντας τη θάλασσα και νιώθεις μέρος ενός πίνακα που μάλλον ζωγράφος είναι ο Θεός.
Κι αν δεν υπάρχει Θεός, κάποιος ζωγραφίζει σαν Θεός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πανεπιστήμια / Εξαπλώνεται το κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Tvxs Newsroom Εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο το κίνημα αλ...