Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗ ΛΑΡΚΟ;

Ρουσφέτια «γαλάζια» και... επινικελωμένα

Ποιοι βούλιαξαν  τη ΛΑΡΚΟ 
 Με διευθύνσεις και ονόματα ήταν οι αποκαλύψεις του Γ. Σταθάκη στη Βουλή για τη ΛΑΡΚΟ |  
 
Αποκαλύψεις με… διευθύνσεις και «γαλάζια» ονόματα και σειρά καταγγελιών για την κακοδιαχείριση και το πελατειακό κράτος επί Νέας Δημοκρατίας στην πολύπαθη εταιρεία ΛΑΡΚΟ έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή.
Σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, που είχε ζητήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Σταθάκης παρέθεσε την Παρασκευή το αναλυτικό χρονολόγιο των ρουσφετολογικών πρακτικών τόσο επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή όσο και επί Αντώνη Σαμαρά, με τους παριστάμενους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην μπαίνουν καν στον κόπο να διαψεύσουν τα όσα ακούστηκαν.
Και όλα αυτά την ώρα που η ΛΑΡΚΟ, ο μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, έφτασε να εμφανίζει ζημιές 100 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ο υπουργός Ενέργειας ξεκίνησε την εξιστόρηση δέκα χρόνια πριν, όταν πρόεδρος της εταιρείας ορίστηκε ένας πρώην βουλευτής Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας ονόματι Βασίλης Τσίπρας, ο οποίος «έμεινε στην ιστορία της εταιρείας για τη θρυλική συμφωνία με τους Κινέζους επενδυτές, που όλο έρχονταν αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκαν».Αποτέλεσμα εικόνας για Βασίλης Τσίπρας

Η μεγάλη ζημιά

Στη συνέχεια ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος ο κ. Θανάσουλας, οποίος προπώλησε τα δικαιώματα του νικελίου στην Goldman Sachs με τιμή 15.000-30.000 δολάρια ενώ το 2006 η τιμή στην αγορά είχε πλησιάσει τα 50.000 δολάρια.
Η μεγάλη αυτή ζημιά, συνέχισε ο υπουργός, οδήγησε στην απομάκρυνση της διοίκησης στις αρχές του 2008. Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Θεόδωρος Σκρέκας, επί σειρά ετών στέλεχος της Ν.Δ., γενικός γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το 1990-1993 και από το 1996 βουλευτής Τρικάλων μέχρι τις εκλογές του 2007 που δεν εξελέγη.Αποτέλεσμα εικόνας για Θεόδωρος Σκρέκας
Αξιοποιήθηκε στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, επανήλθε στη Βουλή το 2009, για να αποχωρήσει το 2012 που τον διαδέχτηκε ως βουλευτής Τρικάλων ο γιος του, ο σημερινός σκιώδης, αλλά και πρώην υπουργός Ενέργειας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Σκρέκας. http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/skrekas-8_0.jpg«Παράλληλα με την κακοδιαχείριση έχουμε κατηγορίες για εξυπηρετήσεις ημετέρων», σημείωσε ο κ. Σταθάκης και ανέφερε χαρακτηριστικά:
  • Ο κ. Σκρέκας τοποθετείται πρόεδρος του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ στις 22/2/2008 με αμοιβή 7.000 ευρώ μηνιαίως, η οποία αναπροσαρμόστηκε αμέσως μετά στα 9.000 ευρώ με αναδρομική ισχύ.
  • Στις 2/6/2008, προσλαμβάνει τη νύφη του, δηλαδή τη γυναίκα του κ. Σκρέκα, κ. Ειρήνη Kαραγκούνη-Σκρέκα. Η κ. Σκρέκα προσελήφθη αμέσως ως υποδιευθύντρια παρακάμπτοντας την ιεραρχία με τακτικές υποδοχές ύψους 4.219,35 ευρώ, ξεπερνώντας τους παλαιότερους διπλωματούχους μηχανικούς.Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίνος Σκρέκας.
  • Ο κ. Σκρέκας στις 13/3/2008 προσλαμβάνει και τον συμπέθερό του, τον πατέρα της κ. Καραγκούνη-Σκρέκα, ως διευθυντή Aσφαλείας στο εργοστάσιο της Λάρυμνας με μισθό 2.700 ευρώ, ο οποίος ήταν απόστρατος ταξίαρχος της Χωροφυλακής.
  • Την ίδια περίοδο προσλαμβάνεται και η κόρη του υφυπουργού Τουρισμού κ. Λιάσκου, βουλευτή Ευβοίας, με σκοπό τη συγγραφή της ιστορίας της ΛΑΡΚΟ, η οποία και δεν γράφτηκε ποτέ.
  • Την περίοδο 2013-2014, όταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ήταν ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, 132 εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ παίρνουν προαγωγή και γίνονται και 252 προσλήψεις.Αποτέλεσμα εικόνας
Παίρνοντας τον λόγο, ο Χρ. Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι τα προβλήματα της ΛΑΡΚΟ δεν δημιουργήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και απέφυγε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του Κ. Σκρέκα. «Είναι άλλο το αν έγιναν και είναι άλλο αν υπήρχε οποιαδήποτε εμπλοκή», είπε μεταξύ άλλων για τα ρουσφέτια, αρνούμενος κάθε προσωπική ευθύνη.
Για ευχάριστη έκπληξη από τις αποκαλύψεις του υπουργού έκανε λόγο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΔΗΣΥ) που υπογράμμισε με νόημα ότι επιτέλους «έσπασε η ομερτά» για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ποιοι βούλιαξαν τη ΛΑΡΚΟ - οικονομικές ειδήσεις της ημέρας .(To Bήμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η θεόμουρλη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΑΜΣ (1991) - ADDAMS FAMILY/ Όταν ο Μπάρι Σόνεφελντ έφτιαξε μια αριστουργηματική "μαύρη κωμωδία"

Μια από τις πιο γνωστές, εκκεντρικές και ξεκαρδιστικές οικογένειες του κινηματογράφου μας προσφέρει μία μαύρη κωμωδία με ανατρεπτικές αιχμέ...