Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για the murderer with the sawΟ δολοφόνος με το πριόνι του ΔΝΤ ζητά περισσότερο ελληνικό αίμα, θέλει μεγαλύτερο κόψιμο συντάξεων, κατάργηση όλων των (ελάχιστων ήδη) φοροαπαλλαγών και απαιτεί κι... άλλες "μεταρρυθμίσεις" στο δημόσιο, δηλαδή περισσότερους θανάτους στην Υγεία και πιο πολλούς φτωχούς στα συσσίτια της Πρόνοιας!

____________________

Τόμσεν: Μπορούμε να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα με πλεονάσματα 1,5%, αλλώς φεύγουμε!

Αποτέλεσμα εικόνας για Πολ Τόμσεν


Ουάσινγκτον
Το σκεπτικισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το εάν οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται βάσει του ελληνικού προγράμματος μπορούν να αποδώσουν τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει οι δανειστές εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Σε συνέντευξη Τύπου από την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο Τόσμεν ξεκαθάρισε ότι με βάσει του υπολογισμούς του Ταμείου, οι μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα έχει αναλάβει θα παράγουν πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,5% του ΑΕΠ -πολύ λιγότερο από το στόχο 3,5% που θέτει το πρόγραμμα.

«Μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5%. Εάν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θέλουν να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα με πιο φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους, θα πρέπει να δούμε πώς θα βγουν τα νούμερα», είπε.

«Δεν πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα που βρίσκεται στο τραπέζι είναι συνεπές με πιο φιλόδοξους στόχους. Και δεν μιλώ για τους στόχους για το επόμενο έτος και το μεθεπόμενο έτος, αλλά μεσοπρόθεσμα», πρόσθεσε ο Πολ Τόμσεν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το ΔΝΤ προετοιμάζει την ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (Debt Sustainability Analysis - DSA) που θα είναι έτοιμη τον Δεκέμβριο, μαζί με την τακτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

«Αν θέλετε να έχετε ένα DSA που να έχει πρωτογενή πλεονάσματα υψηλότερα από το 1,5%, θέλουμε να δούμε τις μεταρρυθμίσεις που να το δικαιολογούν» δήλωσε ο Τόμσεν.

Στο σημείο αυτό σημείωσε ότι εάν και η Ελλάδα προχώρησε σε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το έλλειμμα 10-11% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό μειώθηκε μόνο κατά 1% του ΑΕΠ.

Ο Τόμσεν δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι οι φοροαπαλλαγές στην Ελλάδα φθάνουν το 60% των νοικοκυριών, τη στιγμή που σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά.

«Πιστεύουμε ότι κάποιες από τις θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα δεν έχουν ακόμη αναληφθεί. Αυτό που μας ανησυχεί είναι αν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εκσυγχρονίσει το δημόσιο τομέα της», δήλωσε.

Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, μετά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τόμσεν διευκρίνισε σε Ελληνες δημοσιογράφους τα εξής:

«Χρειαζόμαστε μία συμφωνία για το χρέος για να μπούμε στο πρόγραμμα. Αν οι Ευρωπαίοι συμφωνήσουν να βασίσουν το πρόγραμμα σε 1,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα, ή κάτι που να είναι σύμφωνο με αυτό, δεν θα ζητήσουμε περισσότερα μέτρα, νέες μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις κ.ο.κ. Πιστεύουμε βέβαια ότι πρέπει να το κάνετε διότι διαφορετικά δεν θα καταφέρετε να εκσυγχρονίσετε το σύστημα -αυτό είναι ίσως ένα πρόβλημα του προγράμματος, αλλά θα συμφωνήσουμε με αυτό. Αν όμως δεν αλλάξει ο στόχος, τότε χρειαζόμαστε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, πως θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος είπε ότι η συζήτηση για το χρέος παραπλανεί τον ελληνικό λαό, και ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέους για τα επόμενα χρόνια, ο κ. Τόμσεν διαφώνησε και τόνισε ότι το Ταμείο πιστεύει πως ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ερωτηθείς αν απηύθηνε επιστολή προς την κ.Λαγκάρντ ζητώντας την πλήρη αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα, απάντησε ότι η επικοινωνία των στελεχών του Ταμείου δεν γίνεται με επιστολές.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

20 βιβλία για τη Γάζα, τον φασισμό και άλλες ιστορίες

  20 βιβλία για τη Γάζα, τον φασισμό και άλλες ιστορίες 46–58 λεπτά ...