Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2013

Ένα εκατομμύριο για τα λιοντάρια της Αφρικής

Μεγάλη νίκη! Ένα δικαστήριο της Νότιας Αφρικής μόλις αποφάνθηκε πως η κυβέρνηση παραβίασε το δικαίωμά μας στην ελευθερία του λόγου όταν απαγόρευσε τις διαφημίσεις μας που ζητούσαν την προστασία των λιονταριών της Νότιας Αφρικής. Η νίκη μας έχει γίνει είδηση στα διεθνή ΜΜΕ​. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δυναμική για να φτάσουμε το 1 εκατομμύριο υπογραφές και να σώσουμε τα λιοντάρια.

Αγαπητοί φίλοι,



Λιοντάρια στη Νότια Αφρική σφάζονται για τα οστά τους, μόνο και μόνο για να φτιαχτούν δήθεν αφροδισιακά φίλτρα για άνδρες. Αλλά αν δείξουμε στον Πρόεδρο Zuma ότι έτσι βλάπτεται η εικόνα της Νότιας Αφρικής ως τουριστικός προορισμός, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη βαρβαρότητα και να απαγορεύσουμε το εμπόριο οστών και οργάνων των λιονταριών. Υπόγραψε παρακάτω. Θα δημοσιεύσουμε διαφημίσεις σε μεγάλα τουριστικά περιοδικά και ιστοσελίδες:
Εκατοντάδες λιοντάρια της Νότιας Αφρικής σφάζονται για να φτιαχτούν δήθεν αφροδισιακά φίλτρα για άνδρες. Αλλά μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το κτηνώδες εμπόριο αν χτυπήσουμε την κυβέρνηση εκεί που πονάει: στην τουριστική βιομηχανία.

Η παγκόσμια απαγόρευση της πώλησης οστών τίγρης έκανε τους εμπόρους να στραφούν προς ένα νέο θήραμα, τα μεγαλοπρεπή λιοντάρια. Λιοντάρια εκτρέφονται κάτω από αισχρές συνθήκες στη Νότια Αφρική για το λεγόμενο ‘canned hunting’, όπου πλούσιοι τουρίστες πληρώνουν χιλιάδες για να τα πυροβολούν μέσα από συρματοπλέγματα. Οι ειδικοί τώρα λένε ότι τα οστά των λιονταριών από αυτά τα πάρκα σφαγής, εξάγονται για την κατασκευή μαντζουνιών στην Ασία και κάνουν κέρδη ρεκόρ. Το εμπόριο αυτό έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Οι ειδικοί φοβούνται ότι καθώς οι τιμές αυξάνονται, ακόμη και τα τελευταία 20.000 εναπομείναντα άγρια ​​λιοντάρια της Αφρικής θα πέσουν θύματα λαθροθηρίας.

Αν δείξουμε στον Πρόεδρο Zuma πως αυτό το βάναυσο εμπόριο πλήττει την εικόνα της Νότιας Αφρικής ως τουριστικό προορισμό, μπορούμε να απαγορεύσουμε το εμπόριο οστών λιονταριών. Το Avaaz θα κυκλοφορήσει σοκαριστικές διαφημίσεις σε αεροδρόμια, τουριστικά περιοδικά και ιστοσελίδες, αλλά χρειαζόμαστε 1 εκατ. υπογραφές για να δοθεί ώθηση στις διαφημίσεις μας. Υπόγραψε εδώ και προώθησε το email στους φίλους σου:

http://www.avaaz.org/en/stop_lion_slaughter_for_sex_aides_rb_greek/?bqegtbb&v=30917

‘Κρασί’ από οστά τίγρης και άλλα μαντζούνια από μέλη τίγρης απαγορεύτηκαν μετά από παγκόσμια κατακραυγή. Τώρα οι έμποροι έχουν στρέψει την προσοχή τους στα οστά λιονταριών που χρησιμοποιούνται σε διάφορες ψευτο-θεραπείες. Οι ειδικοί λένε πως εάν οι κυβερνήσεις δε δράσουν άμεσα, τα λιοντάρια θα είναι τα επόμενα ζώα που θα εξαφανιστούν, μετά τις τίγρεις και τους ρινόκερους.

Υπάρχει λύση: η απαγόρευση και τιμωρία του εμπορίου οστών και οργάνων λιονταριών. Η Νότια Αφρική είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας οστών και οργάνων λιονταριών. Είναι επίσης η μόνη αφρικανική χώρα που εκτρέφει λιοντάρια σε μεγάλους αριθμούς αποκλειστικά για κυνήγι. Αλλά αν δείξουμε ότι αυτό το παράλογο εμπόριο μπορεί να βλάψει την ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία της Νότιας Αφρικής και να αποθαρρύνει τους επισκέπτες της χώρας, ο Πρόεδρος Zuma θα αναγκαστεί να δράσει.

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν ένα παγκόσμιο, εκκωφαντικό βρυχηθμό για τα λιοντάρια. Το Avaaz θα προβάλει τη σκληρότητα του εμπορίου των οστών των λιονταριών με σκληρές διαφημίσεις. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το στους πάντες:

http://www.avaaz.org/en/stop_lion_slaughter_for_sex_aides_rb_greek/?bqegtbb&v=30917

Μέλη του Avaaz απ’όλο τον κόσμο έχουν αγωνιστεί για να απαιτήσουμε την προστασία των ρινόκερων, τη σωτηρία των μελισσών από τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα και τη δημιουργία θαλάσσιων καταφύγιων στο Τσάγκος και την Αυστραλία για την προστασία αδύναμων θαλάσσιων ειδών. Ας ενωθούμε λοιπόν ακόμη μια φορά για τα λιοντάρια της Αφρικής.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Jamie, Alex, Antonia, Mia, Alice, Ricken, Luca, Emily και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Οι διαφημίσεις του Avaaz για το εμπόριο οστών λιονταριών λογοκρίθηκαν, αποφάνθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο - Avaaz lion bones adverts were censored, finds Constitutional Court (Mail&Guardian)
http://mg.co.za/article/2013-10-25-lion-bones-adverts-censored

Δικαστήριο διατάσσει να αναρτηθούν ξανά οι αφίσες με τον Zuma και το λιοντάρι στο αεροδρόμιο OR Tambo - Court orders Zuma lion advert to be displayed again at OR Tambo airport (BDlive)
http://www.bdlive.co.za/business/media/2013/10/25/court-orders-zuma-lion-advert-to-be-displayed-again-at-or-tambo-airport

Γεννημένα για να σκοτωθούν - Born to be killed (Carte Blanche)
http://beta.mnet.co.za/carteblanche/Article.aspx?ID=4226

Τα οστά των λιονταριών έχουν κάποια σχέση με… το κέρατο του ρινόκερου; - The Lion Bone’s Connected to the … Rhino Horn? (Rhinoconservation.org)
http://www.rhinoconservation.org/2012/05/12/the-lion-bones-connected-to-the-rhino-horn/

Η διακίνηση Wildlife trafficking trail leads to SA safari man (News 24)
http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Bloody-rhino-poaching-trail-leads-to-SA-safari-operator-20110721

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...