Κυριακή, Απριλίου 07, 2013

ΤΡΩΤΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ;ΚΑΚΩΣ! ΦΑΤΕ ΛΟΥΤΣΟ!

 Κάθε ψάρι στον καιρό του, μα ο κολιός όχι τον Αύγουστο!
ΤΡΩΤΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ; ΚΑΚΩΣ!
ΦΑΤΕ ΛΟΥΤΣΟ!

Δεκάδες ποικιλίες "δημοφιλών" για τους καλοφαγάδες  ψαριών κινδυνεύουν
άμεσα με αφανισμό λόγω της υπεραλίευσης από τις δολοφονικές μηχανότρατες.
Η Greenpeace καταγγέλλει, προειδοποιεί και προτείνει μιαν εναλλακτική
ιχθυοφαγία, που θα στηρίζεται στην απόρριψη των πολυεθνικών και των μαφιόζικων ντόπιων συντεχνιών , που μέσω των άφθονων τρόπων  χειραγώγησης   διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες , επιβάλλοντας την κατανάλωση ορισμένων μόνο   ψαριών  είτε της ανοιχτής θάλασσας είτε των ιχθυοκαλλιεργειών. 
Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε και  να πάρουμε ως καταναλωτές στα δικά μας χέρια
  την υπόθεση της διατροφής μας , συμβάλλοντας παράλληλα στη σωτηρία
  του ενάλιου  πλούτου, με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας .
fish jumping out of the water 
Από εδώ και μπρος είναι κυριολεκτικά ζήτημα " ζωής ή θανάτου
για όλους" να στραφούμε προς την κατανάλωση ψαριών
"υποτιμημένων",  όπως ο λούτσος , ο κέφαλος, ο σπάρος 
και το χριστόψαρο. Ας πάψουμε  να  αγοράζουμε τα λεγόμενα "νόστιμα" ψάρια,
τον μπακαλιάρο , τον ξιφία και το κοκκινόψαρο, το σκυλόψαρο.
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και είμαστε σίγουροι ότι 
θα πεισθείτε για την αναγκαιότητα αλλαγής ορισμένων
διατροφικών σας προτιμήσεων.Hermit crab scampering on the ocean floor
marlin, deep sea fishing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γάλλοι σεφ μαγειρικής: εκπαιδευτές και συνεργάτες ή σαδιστές που κάνουν εφιαλτική τη ζωή των εκπαιδευομένων και των υφισταμένων τους;

  Εφιάλτες στην κουζίνα Από τα μικρά μπιστρό ώς τα φημισμένα πολυτελή εστιατόρια, οι...