Τρίτη, Απριλίου 23, 2013

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ



 
Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ
 
Ζήτησε ο μέγας υπουργάρας  Βρούτσης απ΄τον Κικίλια ένα ρουσφέτι:
δυο κομματόσκυλα πιστά να προωθήσει ψηλά  στου ΟΑΕΔ το βιλαέτι.
"Αρνούμαι"  είπε εκείνος ευθαρσώς κι ο πρώτος το έβαλε  αμέτι-μουχαμέτι
να διώξει  το θρασύ  νομοταγή  μακριά απ΄ το δικό του το ντοβλέτι.

Η μεθόδευση  ήταν πολύ απλή, την άφησε στα χέρια μιας κιτρινοφυλλάδας,
που άρχισε τα ψέματα , τις διαβολές και τις φτυσιές ως νέος Τορκουεμάδας
 Στρώθηκε   βούτυρο στο ψωμί του υπουργού μετά παχείας μαρμελάδας.
 "Να φύγει ο σκανδαλοποιός, είπε αυτός , που είναι το  άγος της   Ελλάδας!"

 και  ζήτησε  την παραίτηση Κικίλια  με θολωμένο απ΄την οργή του μάτι,
να μάθει στο μέλλον ο άθλιος  να μην αψηφά του Βρούτση  το γινάτι 
θα στείλει στη Λαϊκή τον πρασινοφρουρό να πουλά κανένα ζαρζαβάτι.

Σε  όσους αφελείς πιστεύουν πως ζήτημα χρόνου είναι να σωθεί τούτος ο   τόπος,
λέμε πως σαν το  καθαρό νερό στη θάλασσα πάει  χαμένος ο τίμιός τους  κόπος,
στη χώρα αυτή νικούν   πάντα οι Βρούτσηδες και γλεντά  ο κάθε  καιροσκόπος!


  

Πίσω από την παραίτηση 

Tης Χριστινας Κοψινη

Πηγή: Η Καθημερινή, 23/4/2013

 Η υπόθεση αποπομπής του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλ. Κικίλια, ανεξαρτήτως της έκβασής της, συνιστά ένα μοναδικό γεγονός για τα εγχώρια κυβερνητικά ήθη. Ο διοικητής θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος (τουλάχιστον στα 20 έτη που έχουμε γνώση του συγκεκριμένου ρεπορτάζ) ο οποίος επιχειρήθηκε να απολυθεί διότι αρνήθηκε να υποβαθμίσει 2 διευθυντές του Οργανισμού για να τοποθετήσει δύο φίλα προσκείμενα στη Ν.Δ. στελέχη. Οσοι πίεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση επιχείρησαν, μάλιστα, να εμπλέξουν και το όνομα του πρωθυπουργού. Μετά και το πάγωμα της αποπομπής, λόγω των διαφωνιών από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, εργοδότες και ΓΣΕΕ είναι εκτεθειμένοι. Γνωρίζουμε ότι η προώθηση των 2 υπηρεσιακών σε θέσεις περιφερειακών διευθυντών του ΟΑΕΔ είχε συζητηθεί στο περιθώριο τρικομματικής σύσκεψης που έγινε τον Μάρτιο και μάλιστα τις ημέρες της κυπριακής κρίσης. Σε εκείνη τη συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, ανώτατοι κυβερνητικοί, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σταμάτης, εξέφρασαν τη δυσφορία τους γιατί ο διοικητής του ΟΑΕΔ ήταν απρόθυμος να προωθήσει το σχετικό αίτημα. 
Το καθήκον κοινοποίησης της άνωθεν επιθυμίας να προχωρήσει γρήγορα η αντικατάσταση ανατέθηκε στον κ. Δημ. Χατζησωκράτη (της ΔΗΜΑΡ). Ισως, μάλιστα, και να είχε γίνει η αντικατάσταση εάν οι δύο διευθυντές που έπρεπε να υποβαθμίσει η διοίκηση δεν αποτελούσαν, ταυτοχρόνως, δύο πολύ ικανά στελέχη του οργανισμού ή αν οι προτεινόμενοι ήταν κάτι το εξαιρετικό για την τύχη του Οργανισμού. Κάθε άλλο παρά έτσι ήταν τα πράγματα. Εάν ο κ. Κικίλιας υποχωρούσε όχι μόνο θα ακύρωνε την όποια αξιοπιστία του μέσα στον Οργανισμό, επιβεβαιώνοντας ότι κι αυτός με τα χρόνια μετατράπηκε σε τροχονόμο κομματικών επιλογών, αλλά θα επικύρωνε κι όλους όσοι επιμένουν ότι ακόμη και σήμερα σε αυτήν τη χρεοκοπημένη και ασθμαίνουσα κρατική μηχανή το μόνο που απασχολεί τους κυβερνητικούς είναι η αποκατάσταση της επετηρίδας των δικών τους παιδιών. Ο διοικητής δεν συμμορφώθηκε προς τας υποδείξεις. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Ολα τα άλλα: περί προγραμμάτων που ευνοούν προσλήψεις ΠΑΣΟΚ ή περί καθυστερήσεων στα προγράμματα που έχει θέσει μετ’ επιτάσεως η τρόικα είναι, απλώς, μυθεύματα. 

Το σχέδιο προγράμματος για την «απασχόληση σε οικογένειες χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο» -δράση για την οποία η τρόικα επιμένει περισσότερο- έχει αποσταλεί στο γραφείο του κ. Βρούτση από τις 11 Μαρτίου χωρίς απάντηση και παρατηρήσεις από το ίδιο το υπουργείο Εργασίας. Με άλλα λόγια, ο υπουργός δεν μιλούσε με τον διοικητή. Αντιθέτως, η τρόικα με σημείωμα στελεχών της προς τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Α. Δαλλαπόρτα, στις 16 Απριλίου, αναφερόμενη στο επίμαχο πρόγραμμα εξέφραζε «τον ενθουσιασμό της για το σύστημα διαχείρισης και τους αυστηρούς ελέγχους που περιλαμβάνει η πρόταση του ΟΑΕΔ».  

 Copyright: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...