Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ...

*Πρόσκληση

 
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο  Α.Π. Θ.
σας προσκαλεί σe εκδήλωση στη μνήμη του συναδέλφου μας καθηγητή
Σπύρου Ράση
με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του
 
 
με ομιλητή
τον  Ζήση Παπαδημητρίου
ομότιμο καθηγητή κοινωνιολογίας
της  Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Α.Π.Θ.
                                                               
  Θέμα ομιλίας:
 «Κοινωνία και Διανόηση»
 
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την
 Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011, ώρα 19. 00΄
στο 10ο όροφο του Πύργου της  Παιδαγωγικής στο ΑΠΘ

  • 5ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία (27-29/05/2011)

    Ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Corpus Christi College for the Study of Greek and Roman Antiquity του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διοργανώνει από 27 έως 29 Μαΐου, 2011 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αμφιθέατρο "Μανόλης Ανδρόνικος") το 5ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία με θέμα "Δι-ειδολογικές Επαφές: Συναντήσεις, Δια-δράσεις και Μετασχηματισμοί στη Λατινική Λογοτεχνία".
  • Colloquium: "Greek and Roman Novel: Narrative Tensions, Plot and Themes" (26/05/2011)

    Ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2011 (ώρα 10.00 π.μ.), στην Αίθουσα 201Α (Νέο Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής), colloquium με θέμα: "Greek and Roman Novel: Narrative Tensions, Plot and Themes".
  • Παρουσίαση βιβλίου (29/03/2011)

    Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία των Θεσσαλών (Ι.Λ.Ε.Θ.) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του φιλολόγου Χαριλάου Ντούλα "Οι Καραγκούνηδες της Θεσσαλίας. Συγκριτική ιστορική, γλωσσολογική και λαογραφική μελέτη" (εκδ. οίκος Αντ. Σταμούλη, Θεσσαλονίκη 2011, σελ. 1.104). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011, ώρα 7 μ.μ. (πέρας προσέλευσης 6:45 μ.μ.) στο αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα).
  • Ολονύχτια ανάγνωση των έργων του Παπαδιαμάντη (08/04/2011)

    Με αφορμή τη διπλή επέτειο (φέτος συμπληρώνονται 160 χρόνια από τη γέννησή του και 100 χρόνια από τον θάνατό του), στις 8 Απριλίου 2011, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια ανάγνωση των έργων του Παπαδιαμάντη.
  • Έκθεση για τον Ρίτσο (9-15/05/2011)

    Ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Σητείας πραγματοποιεί εργασία στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: "Η εξορία ως μέσο κοινωνικού εξαγνισμού: Από τους λεπρούς στη Σπιναλόγκα στους πολιτικούς εξόριστους: Φυλακισμένοι δίχως έγκλημα" με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Φουστέρη Σοφία και Έλλη Πουλακάκη. Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή έκθεσης, θα λειτουργεί απογευματινές ώρες στο χώρο του σχολείου κατά την περίοδο 9 έως 15 Μαΐου και θα πλαισιωθεί από ανακοινώσεις των μαθητών πάνω στο θέμα. Στον ίδιο χώρο και στην αίθουσα της τεχνολογίας θα γίνεται παράλληλα προβολή οπτικοακουστικού υλικού.
  • Παρουσίαση του συγγραφικού έργου της Άλκης Ζέη (28/05/2011)

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Μαΐου 2011 (ώρα 12:00), στο βιβλιοπωλείο Υδρόγειος (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης).
  • Στίχοι του Ελύτη ταξιδεύουν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

    Μια καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε η ποίηση να μπει στην καθημερινότητα όλων, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ελύτη, στίχοι του θα ταξιδεύσουν από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και για ένα μήνα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρένα, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ, τραμ) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη (τόπο καταγωγής του), Ρόδο και Ζάκυνθο (τέσσερις νέες συνεργασίες με τους δήμους που απευθύνθηκαν στο ΕΚΕΒΙ).
  • Διαγωνισμός ποιήματος και διηγήματος του περιοδικού "ΝΗΣΙΔΕΣ"

    Το περιοδικό "ΝΗΣΙΔΕΣ" διοργανώνει διαγωνισμό ποιήματος και διηγήματος. Ως τελευταία ημερομηνία υποβολής των έργων ορίζεται η 30η Ιουνίου 2011.
  • 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (29/06-03/07/2011)

    Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (World Congress of Poets) της Διεθνούς Εταιρείας Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International) θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2011.
  • Εσπερίδα: "Ρητορικός Παπαδιαμάντης" (05/04/2011)

    Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΠΤΔΕ, Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας) διοργανώνει εσπερίδα για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (1851- 1911) με θέμα "Ρητορικός Παπαδιαμάντης". Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Απριλίου 2011 (ώρα 7 μμ.), στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών (Πανεπιστημίου 30).
  • Βραβείο για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή στη μνήμη της ποιήτριας Κάτιας Γρηγορίου-Θεοχαράκη

    Ποιητικό διαγωνισμό διοργανώνουν τα περιοδικά (δε)κατα και Poetix για το καλύτερο χειρόγραφο νεοεμφανιζόμενου ποιητή ή ποιήτριας. Το βραβείο θεσπίζεται στη μνήμη της ποιήτριας Κάτιας Γρηγορίου-Θεοχαράκη από τον σύζυγό της Νίκο Θεοχαράκη, καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.
  • 16oς Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός: "Κούρος Ευρωπού"

    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ "ΤΕΧΝΗ" ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Δέκατο Έκτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο ‘’Κούρος Ευρωπού’’, με τη στήριξη του Υ-πουργείου Πολιτισμού. Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 30ή Απριλίου 2011.
  • Α' Διαγωνισμός Μελοποιημένης Ποίησης από Νέους Δημιουργούς

    Το περιοδικό "ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ", η Ελληνική Μουσική Κοινότητα και Περιοδικό www.musicheaven.gr και η Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης www.poiein.gr διοργανώνουν διαγωνισμό μελοποιημένης ποίησης. Υποβολή συμμετοχών μέχρι και τις 31 Μαΐου 2011.
  • Βραδιά ποίησης (31/03/2011)

    Tο περιοδικό "Μανδραγόρας" οργανώνει βραδιά ποίησης με άξονα το πάντα επίκαιρο, μολονότι ξεχασμένο: "Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 (ώρα 19.30), στον χώρο Πολιτισμού @ Ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρονίκου 18, Αθήνα).
  • Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου

    Μαθητές (από Β΄ Γυμνασίου έως και Β΄ Λυκείου) από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Παλαιστίνη, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία καλούνται να αναπτύξουν τις σκέψεις τους σε ένα δοκιμιακό κείμενο 2000-3000 λέξεων με θέμα τα Τείχη. Προθεσμία υποβολής 31/05/2011.
  • Διαγωνισμός λογοτεχνικής μετάφρασης για μαθητές (08/04/2011)

    Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου προκηρύσσει διαγωνισμό λογοτεχνικής μετάφρασης για μαθητές γ΄ γυμνασίου έως και β΄ λυκείου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 8.30 – 11.00 στις εγκαταστάσεις του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α, Ρόδος). Το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο διαγωνισμός μετάφρασης για όσους μαθητές ενδιαφέρονται να διαγωνιστούν και σε δεύτερη ξένη γλώσσα ή για όσους δεν μπόρεσαν να διαγωνιστούν την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού.
  • Ψηφιακό περιοδικό: "Diasporic Literature"

    Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος (Μάρτιος 2011) του περιοδικού της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...