Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ (ΜΙΑ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ)

ΠΟΡΙΣΜΑ 
ΕΝΕΡΓΗΘΕΙΣΗΣ ΕΝΟΡΚΟΥ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΕΩΣ*

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Λοχαγός  Πεζικού Θωμα...δης Ιωάννης ενεργήσας ένορκον προανάκρισιν δυνάμει των άρθρων 68 και 69 Σ.Π.Ν. και της υπ΄αριθ. Α.Π. 1149/Β1?2-12-48 δ/γής 7.. Ταξιαρχίας κατά του ιερέως της Ταξιαρχίας Λιόν... Ιουστίνου κατηγορουμένου επί συμπεριφορά καθαπτομένη καθ΄ολοκληρίαν της ηθικής υποστάσεως και παραδόσεως του κλήρου, συνήγαγον τα εξής:

Ο στρατ/κός ιερεύς της Ταξιαρχίας Λιόν...Ιουστίνος  διάγει έκφυλον βίον αντικείμενον εις την παράδοσιν του κλήρου, συντελών διά των πράξεών του και λόγων του εις τον εκφυλισμόν των ακροατών του, οίτινες έχουσι την ατυχίαν να τον βλέπωσι και να τον ακούωσι. Ούτω:
1. Εις ΔΟΛΙΑΝΑ ευρισκόμενος ο εν λόγω ιερεύς κατά μήνα Οκτώβριον παρέλαβε μίαν πόρνην εκ Παρακαλάμου ονόματι Βασίλω και ωδήγησε ταύτην νύκτωρ έξωθεν του χωρίου είς τινα καλύβην όπου και συνουσιάσθη μετ΄αυτής. Μη αρκεσθείς μόνον εις την αισχράν ταύτην πράξιν του είχε το θράσος να διατυμπανίζη την πράξιν του ταύτην ως άθλον και εις άλλους αξιωματικούς και στρατιώτας διά των φράσεων "Έχει θαυμάσιο γαμίσι","Την πλάκωσα από μπρος και από πίσω","Εγάμισα τη Βασίλω όπου έχει στενό μουνάκι" κλπ. (ίδε καταθέσεις ΖΕΡΒ..., ΠΑΓΩΝ..., ΠΗΓΑΔ..., ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟ..., ΜΠΡΕ..., ΒΡΕΤΤ...), της ιδίας δε εκράτει φωτογραφίαν ήν επεδείκνυε μεθ΄ικανοποιήσεως εις όλους σχεδόν τους στρατιώτας.
2. Κατά μήνα Σεπτέμβριον-Οκτώβριον εις ΔΟΛΙΑΝΑ, επεσκέπτετο συχνά την οικίαν νεάνιδος τινός, γύφτισσας, ήτις του έπλυνε τα εσώρρουχα, με την οποίαν συνουσιάζετο καθώς ευρέως κυκλοφορούσι φήμαι. Ταύτην εφίλησεν εις τον διάδρομον της Ταξιαρχιας εις τα ΔΟΛΙΑΝΑ, καθώς λέγουσιν αι κυκλοφορούσαι  φήμαι (ίδε κατάθεσιν ΠΑΓΩΝ..., ΜΠΡΕ...).
3. Ούτος διηγείτο ότι όταν υπηρέτει εις Αθήνας εις τινα εκκλησίαν, συνουσιάσθη με γυναίκα τινά εις το παρακείμενον του ιερού κελλίον του, ήτις γυνή είχε μεταβή παρ΄αυτώ διά την μετάληψιν ή εξομολόγησιν (ίδε κατάθεσιν ΠΑΓΩΝ..., ΖΕΡΒ...).
4. Εις Αθήνας προ ημερών ευρισκόμενος εγνώρισε εις το τραμ μίαν νεάνιδα με την οποίαν καισυνουσιάσθη. Το ανωτέρω κατόρθωμα διηγείτο εις τους στρατιώτας (ίδε κατάθ. ΒΡΕΤ...).
5. Πλειστάκις εθεάθη πειράζων διά προστύχων λόγων τας διερχομένας πλησίον του νεάνιδας δημοσία και παρουσία πολλών στρατιωτών (ίδε κατάθεσιν ΠΑΓΩΝ.., ΠΗΓΑΔ...).
6. Εις τον υπολογαγόν ΜΠΡΕΝ... διηγήθη ότι, όταν ευρίσκετο εις ΚΟΝΙΤΣΑΝ κατά μήνα Αύγουστον συνουσιάζετο μετά γυναικός ονόματι ΠΑΤΡ...(ίδε κατάθεσιν Υπολ. ΜΠΡΕ...).
7. Εις τον αυτόν Υπολοχαγόν όταν ούτος τον παρεκάλεσε διά στρατιώτου του να κατέλθη της υδροφόρου την οποίαν ωδήγει εις ΔΟΛΙΑΝΑ ούτος απήντησεν εις τον στρατιώτην ως εξής " Να πης του ΜΠΡΕ.. να έλθη να μου κλάση τ΄αρχίδια".
8. Ομοίως εις τον ανωτέρω Υπολοχαγόν διηγήθη ότι εις Αθήνας ότε ευρίσκετο μετέβαινεν εις την οικίαν μιας υπηρετρίας την οποίαν είχε ερωμένην και η οποία τον έκρυπτεν κάτωθι της κλίνης της όταν εισήρχοντο εις το δωμάτιόν της οι οικοδεσπόται της. Ομοίως εις τον ανωτέρω Υπολογαγόν άμα τη επανόδω του εξ Αθηνών είπεν "Τώρα που ήμουν εις Αθήνας ξεπουτσιάσθηκα¨(ίδε κατάθεσιν ΜΠΡΕ...).
9. Ο ανωτέρω ιερεύς όταν ο Ανθ/γός ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠ... προ ημερών του εζήτησε διά στρατιώτου όπω; του σώση φύλλον αδείας να το ελέγξη, ούτος του απήντησε "Φύγε από δω, ρε, θα το δώσω εις τον Υπασπιστήν. Το Β1 να μη μου σκοτίζη τ΄αρχίδια".
10/ Άπαντες οι μάρτυρες καταθέτουσιν ότι  η αισχρολογία του εν λόγω ιερέως υπερβαίνει τα όρια του ανηθίκου και του χυδαίου και αυτών των ανθρώπων του πεζοδρομίου πολλώ δε μάλλον αυτόν τούτον ως εκ της θέσεώς του και ο οποίος φιλοδοξεί και δημοσία διαλαλεί ότι λίαν συντόμως θα χρησθή Μητροπολίτης Πρεβέζης. Η όλη του διαγωγή υπήρξεν όχι απλώς ανήθικος αλλά αποτελεί σκάνδαλον διά τον κλήρον και τον Στρατόν εις τον οποίον ατυχώς σήμερον υπηρετεί, ΔΙΟΤΙ:


α/ Αι συνουσίαι του μετά γυναικών άστινας μετά αχαρακτηρίστου κυνισμού και ποταπότητος διηγείται ως άθλους παρουσία στρατιωτών.
β/ Αι αισχρολογίαι τας οποίας άνευ ουδεμίας συστολής εκστομεί αδιαφορών διά το περιβάλλον που τον περιστοιχίζει.
γ/ Η τήρησις εις το χαρτοφυλάκιόν του της φωτογραφίας μίας πόρνης γυναικός.
δ/ Η λήψις διπλώματοςεπαγγελματίου οδηγού αυτοκινήτου με προοπτικήν την εξάσκησιν του επαγγέλματος "εάν ποτέ αλλάξουν τα πράγματα" (ίδε καταθέσεις ΠΑΓΩΝ.., ΑΡΙΣΤΑΡΧ..) αποδεικνύουσιν ότι άπασαι αι ενέργειαι και εκδηλώσεις του ιερέως εγένοντο συνειδητώς και εν γνώσει των συνεπειών , άστινας ενδεχομένως θα έχωσι.


Επειδή η εν γένει διαγωγή του εμφανίζει εν άτομον τελείως διεφθαρμένον, το οποίον συνειδητώς καταπατεί τας ασπίλους παραδόσεις του κλήρου και επειδή εν ταυτώ ο σκανδαλώδης και ανήθικος βίος του αποτελεί ύψιστον κοινωνικόν κίνδυνον,


ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Αποφαίνομαι όπως ούτος εκδιωχθή εκ των τάξεων του Στρατού και παραπεμφθή εις το αρμόδιον Ιερατικόν Συμβούλιον με το ερώτημα της καθαιρέσεως καθόσον
αποδεικνύεται ως διεφθαρμένον άτομον, βεβηλώνων
τα ιερά και όσια της Ορθοδόξου Χριστιανικής Θρησκείας.

Σ.Τ.Γ. 9.. τη 4 Δεκεμβρίου 1948
Ο 
Ενεργήσας την προανάκρισιν
Θωμα...δης Ιωάννης
Λοχαγός Πεζικού

Διά την ακρίβειαν
το
Β1 Γραφ. ΥΙΙΙ Μεραρχίας

* Στο παρόν έγγραφο διατηρήθηκε αυτούσια
η ορθογραφία του, απλοποιήθηκε μόνο ως προς
τους τόνους και τα πνεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αγάπη (2012): η καλύτερη ταινία του πολυβραβευμένου Μίκαελ Χάνεκε με δύο "τεράστιους" ηθοποιούς

    Το Αγάπη είναι αισθηματικό δράμα γαλλικής παραγωγής του 2012 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Μίχαελ Χάνεκε   Σκηνοθεσία: Μίχαελ Χάνεκε(1...