Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

  • ΚΔ΄ Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας

    Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων σε συνεργασία με το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών και τον Δήμο Ιθάκης διοργανώνουν το ΚΔ΄ Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη, από 14 έως 18 Σεπτεμβρίου 2009.

  • Συνέδριο για τον Βυζαντινολόγο Ευαγγελινό Αποστολίδη

    Ο Δήμος Μουρεσίου σε συνεργασία με την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία των Θεσσαλών και την ΕΠΙ-Τεχνών του ίδιου Δήμου οργάνωσαν και πραγματοποιούν στις 17-19 Ιουλίου 2009 Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Ο Ευαγγελινός Αποστολίδης, Sophocles( 1807-1883): Ένας πρωτοπόρος των βυζαντινών σπουδών στην Αμερική"


  • 28ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Π.Ε.Λ.

    Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον 28ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2009. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα κάτωθι είδη του λόγου: Ποίηση, Διήγημα, Νουβέλα, Μυθιστόρημα, Θεατρικό Έργο, Δοκίμιο, Παραμύθι. Λήξη συμμετοχών 30-9-2009.

  • Πρώτο βραβείο λογοτεχνίας από την Ε.Ε.

    Σε δώδεκα συγγραφείς απένειμε το πρώτο βραβείο λογοτεχνίας η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την πνευματική ποικιλομορφία των 27 κρατών-μελών.

  • Συνέδριο: Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας (ως πρώτης/μητρικής, δεύτερης/ξένης)

    Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το Εργαστήριο Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή με θέμα: "Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας (ως πρώτης/μητρικής, δεύτερης/ξένης)". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Νυμφαίο Φλώρινας από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου 2009.

  • Ετήσια θερινή συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών νεότερης και σύγχρονης ιστορίας

    Ο Τομέας Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει την ετήσια θερινή συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών νεότερης και σύγχρονης ιστορίας στο Ρέθυμνο, από 17 έως 19 Ιουλίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...