Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2008

Δε μασάμε, φίλε!

" Νέες φωτιές στην παγωμένη αγορά της Θεσσαλονίκης άναψε η πρόταση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων από την προσεχή Κυριακή , 4 Ιανουαρίου, οπότε τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά σε όλο το νομό[...]
Αγγελιοφόρος, 29/12/2008
***
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Δε μιλάμε για το ποιους ευνοεί η πρόταση του
ανεκδιήγητου που το παίζει Νομάρχης.
Είναι ολοφάνερο ότι, αν κάποιοι θα ωφεληθούν,
αυτοί είναι οι αλάχιστοι μαγαζάτορες των μεγάλων
εμπορικών κέντρων , που βρίσκονται

στις παρυφές της πόλης και στα οποία τρέχουν λόγω
πάρκινγκ οι καταναλωτές.
Εμείς θα διατυπώσουμε τα εύλογα ερωτήματα που είναι
αυτές τις μέρες στα χείλη όλων:
" Ποιοι θα αγοράσουν τα
αγαθά που θα τους προσφέρουν οι έμποροι;
Οι δεκάδες χιλιάδες χρόνιοι άνεργοι και οι χιλιάδες
πρόσφατα απολυμένοι ή οι μισθοσυντήρητοι,

οι οποίοι μετά δυσκολίας πια τα φέρνουν βόλται;
Και πού θα βρεθούν τα χρήματα για αγορές,
σε μια εποχή που όλοι στενάζουν εξαιτίας της
οικονομικής κρίσης;
Από το "φαγωμένο" ήδη δώρο τους ή από τις
τοκογλυφικές τράπεζες, που σου δανείζουν πλαστικό

χρήμα , με επιτόκιο που φτάνει έως και το 22%;
Έχει κάνει καμιά βόλτα
ο πονηρός Πόντιος από τις τράπεζες,
για να πει τα κάλαντα ως Άγιος Βασίλης;
Αν ναι, δεν έχει δει τους κατόχους
των "μαγικών" πλαστικών καρτών,
που σχηματίζουν ουρές για να τις ακυρώσουν
και να απαλλαγούν από τον εφιάλτη των δόσεων;

Δε μασάμε, φίλε!

***
Σ' αρέσει το στρινγκάκι
που αγόρασα με τις εκπτώσεις,
γλυκέ μου,
για να τονώσω την αγορά
και ν' ανορθώσω το ηθικό σου;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κριτική δείχνει τη νοοτροπία που έχει η πλειοψηφία του λαού της Ροδόπης για την Παιδεία του κ. Στυλιανίδη.
Στο blog, «www.paideia-gr.blogspot.com, τη Κυριακή 28-12-08 αναρτήθηκε σχόλιο με τίτλο «ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ», με το οποίο ο σχολιαστής (του υπουργού Παιδείας έμμισθος σχολιαστής), δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα σε ότι αφορά τον βίο και την πολιτεία του υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη.
Και βέβαια αν ο κ. Στυλιανίδης βρισκόταν στο σπίτι του, και ορθότερα στο υπουργείο του, αντί στα μπουζούκια το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου και την Κυριακή στο γήπεδο και συντόνιζε με κατάλληλες ενέργειες, και με την βοήθεια των υπεύθυνων αρχών, την αντιμετώπιση των διαδηλωτών μέσα στα πλαίσια του νόμου, όπως υποχρεούται εκ της θέσεώς του να πράξει, θα είχαν αποτραπεί μέρος των γεγονότων που βρισκόταν σε εξέλιξη στο πανελλήνιο, και οι καταστροφές.
Αντίθετα ο υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης προτίμησε την ΣΙΩΠΗ ενώ καιγόταν η Ελλάδα, δεν ανέλαβε τις πρέπουσες πρωτοβουλίες, απλά προτίμησε να κρυφθεί. Δεν ζήτησε έστω και μια επιφανειακή συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου δεκαεξάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, και από τους χιλιάδες συμμαθητές του. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την άνανδρη δολοφονία του Αλέξη την χαρακτήρισε «ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ», τον ίδιο χαρακτηρισμό έδωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Κοτσάκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χ#Κωνσταντίνου, και αυτοί οι «κύριοι» περιβάλλον του κ. Στυλιανίδη είναι.
Σε ότι αφορά τη Ροδόπη και την Κομοτηνή, για τα ανεπίτρεπτα γεγονότα που συνέβησαν κατά την διαδήλωση των φοιτητών και των μαθητών στις 12-12-08 από τους οργανωμένους πολιτοφύλακες και «λεγόμενους μαγαζάτορες» του περιβάλλοντος του κ. Στυλιανίδη, θα μείνουν χαραγμένα για πολλά χρόνια στη μνήμη των Θρακιωτών, όπως έμειναν τα γεγονότα του 1990!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με την παρουσία του περιφερειάρχη κ. Σταμάτη το πρωϊ της Πέμπτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία (περιφερειάρχη, νομάρχη, δήμαρχο και τους επαγγελματικούς φορείς) ότι δεν πρόκειται να συμβούν έκτροπα εκ μέρους των διαδηλωτών (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνεργατών του), δεν εισακούσθει.
Την ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ την ανέλαβαν οι «λεγόμενοι μαγαζάτορες» της Κομοτηνής και οι πολιτοφύλακες. Παραβίασαν το Πανεπιστημιακό Άσυλο οι «μαγαζάτορες» και πολιτοφύλακες, καταστρέφοντας την κεντρική είσοδο της Νομικής Σχολής άνευ λόγου και αιτίας, και επιτέθηκαν στους φοιτητές την ώρα που πραγματοποιούνταν η Συνέλευσή τους για να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας των οργανωμένων πολιτοφυλάκων, του περιβάλλοντος Στυλιανίδη.
Η τοπική πολιτική ηγεσία (περιφερειάρχης, νομάρχης, δήμαρχος πρυτανικές αρχές κλπ.), ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη τα γεγονότα της ντροπής σε βάρος του φοιτητόκοσμου ήταν εξαφανισμένοι, προσήλθαν στην Νομική Σχολή Κομοτηνής μετά την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου από τους πολιτοφύλακες και
« τους λεγόμενους μαγαζάτορες» ήταν πλέον αργά το κακό είχε γίνει.
Ο υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν ενδιαφέρθηκε για τα γεγονότα της ντροπής της Νομικής Σχολής Θράκης που τον σπούδασε δωρεάν το κράτος, προτίμησε να περάσει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην Βασιλίτσα Γρεβενών!!!!!
ΟΙ πολιτοφύλακες και οι «λεγόμενοι μαγαζάτορες» που προκάλεσαν τα γεγονότα της ντροπής ενάντια των φοιτητών για να προστατεύσουν δήθεν την περιουσία τους, την οποία απέκτησαν από την διαμονή των φοιτητών στην Κομοτηνή, κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι στην Πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής, ούτε οι δικαστικές αρχές, ούτε οι αστυνομικές αρχές τους ενοχλούν!!!!!!
Οι φοιτητές κήρυξαν μποϋκοτάζ στην αγορά της Κομοτηνής, και τον «λογαριασμό» θα τον πληρώσουν οι αθώοι επαγγελματίες κ. Στυλιανίδη.
Κάποιοι έστω και αργά πρέπει να ενδιαφερθούν, για να συνέλθει η πόλης της Κομοτηνής. Από τους «άρχοντές μας» περιφερειάρχη, νομάρχη και δήμαρχο «χαϊρι και προκοπή», (όπως λέμε στη Θράκη) δεν υπάρχει!!!!!! Θέλανε μάλλον την σύγκρουση!!!!!

EMILIO SALVATORE

«Σάββατο 6/12/08
Διπλοπενιές, λουλουδοπόλεμος και άφθονο αλκοόλ, συνόδευσαν τον κατ’ επίφαση μπουζουκο-υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, το βράδυ της 6ης Δεκαεμβρίου στην Ιερά Όδό, όπου παραβρέθηκε σε κοινωνική συνεύρεση, ακούγοντας Πασχάλη Τερζή και Έλενα Παπαρίζου!!!!
Λίγες ώρες πρίν ο 16χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος, δολοφονήθηκε άνανδρα από σφαίρα αστυνομικού.

Κυριακή 7/12/08
Ο μπουζουκο-υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά την οινοποσία και διασκέδαση ξεκουράσθηκε, και το απόγευμα της Κυριακής, παρακολούθησε τον αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικός, στίς θέσεις Vips!!!!»

«Δυστυχώς αυτή η κριτική δείχνει τη νοοτροπία που έχει η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου για την Παιδεία. Αν ο κ. Στυλιανίδης την Κυριακή μετά το θάνατο του άτυχου Αλέξη είχε κλειστεί σπίτι του θα ήταν καλύτερος υπουργός; Αν πέρναγε τις διακοπές των Χριστουγέννων σπίτι του θα επικροτούσαμε το έργο του;»
«Κυριακή, 28 Δεκέμβριος 2008
Επιθέσεις κατά Στυλιανίδη
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης επίθεσης προς το πρόσωπο του νυν υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Το ερώτημα που εύλογα γεννιέται είναι κατά πόσον αυτή η κριτική γίνεται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την Παιδεία και προσδοκούν καλύτερες μέρες, ή αν γίνεται για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους. Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε με καθαρό και νηφάλιο μυαλό τις κυριότερες επικρίσεις για το πρόσωπο του Στυλιανίδη. Κατηγορείται λοιπόν για τα εξής λάθη – ατοπήματα:
1) Πήγε στα μπουζούκια την Κυριακή μετά το θάνατο του άτυχου παιδιού από την σφαίρα του ειδικού φρουρού.
2) Πήγε στο γήπεδο την Κυριακή για να δει ποδοσφαιρικό αγώνα.
3) Τα Χριστούγεννα αποφάσισε να τα περάσει με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή σουίτα του Hotel Vasilitsa Resort.
4) Χρηματοδότησε αδρά, όσο βρισκόταν στο προηγούμενο πόστο του (του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ), την ΜΚΟ φιλικού του προσώπου με την επωνυμία «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου», στην οποία εργαζόταν στο παρελθόν.

Εύκολα μπορεί κανείς να παρατηρήσει την έλλειψη σοβαρής κριτικής για το έργο του ως υπουργού. Η κριτική εστιάζεται σε αστεία γεγονότα που έχουν το πολύ συμβολικό χαρακτήρα ή σε στοιχεία από το παρελθόν του. Είναι φανερό ότι κάποιοι χρησιμοποιούν αυτά τα επιχειρήματα είτε για να πλήξουν την κυβέρνηση, είτε για να πλήξουν τον ίδιο το Στυλιανίδη επειδή … ορέγονται το πόστο του (μην ξεχνάμε ότι αναμένεται ανασχηματισμός).
Δυστυχώς αυτή η κριτική δείχνει τη νοοτροπία που έχει η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου για την Παιδεία. Αν ο κ. Στυλιανίδης την Κυριακή μετά το θάνατο του άτυχου Αλέξη είχε κλειστεί σπίτι του θα ήταν καλύτερος υπουργός; Αν πέρναγε τις διακοπές των Χριστουγέννων σπίτι του θα επικροτούσαμε το έργο του;
Και για να εξηγούμαστε, δεν θεωρώ τον υπουργό ιδιαίτερα επιτυχημένο, ούτε επιδιώκω να φανώ ως ένας εκ των υποστηρικτών του. Το αντίθετο! Πιστεύω ότι χρησιμοποιεί το υπουργείο για να ανελιχθεί πολιτικά, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοι της θέσης, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα. Οι τελευταίοι μήνες, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν αυτήν την εκτίμηση. Αν θέλουμε όμως να του κάνουμε κριτική πρέπει να τον ελέγχουμε για το έργο του. Αντί λοιπόν οι επικριτές του να μιλάνε για ανόητα ταξίδια και κοινωνικές επισκέψεις, ας τον ελέγξουν για σοβαρότερα θέματα όπως την «ελαστικοποίηση» - γελοιοποίηση του ΑΣΕΠ, τις χιλιάδες αποσπάσεις που παρατηρούμε κάθε χρόνο, τη μείωση των κονδυλίων για την Παιδεία κ.λ.π. (Αλήθεια, μήπως δεν θέλουν να μιλήσουν γι αυτά επειδή απλά συμφωνούν με τις πρακτικές του;) Στο σύντομο χρόνο ζωής του blog μας έχουμε τοποθετήσει 3 – 4 αναρτήσεις γι αυτά τα θέματα…»

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως να ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή. Υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι.


1. Το θέλουν όλοι οι μικροέμποροι, όπως ο Μωλ, ο Μάρκ Εντσπένσερ, ο Νότος Γκάλερης, ο Γκλου, ο Άττικας, ο Ζάρας, ο Φολί Φολί και ο Αχιλλέας Αξέσορης.
2. Οι εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν στον κέντρο οι αντεξουσιαστές και ο ΣΥΡΙΖΑ, τσάκισαν τον εμπορικό κόσμο. Γι αυτό άλλωστε ζητάγανε να δουλέψουν αυτή την Κυριακή, εδώ και δυό μήνες πριν ξεκινήσουν τα επιεσόδια.
3. Η αργία της Κυριακής είναι μια μαλακία και μισή και πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε να την καταργούμε όπως στον πολιτισμένο κόσμο. Ο Μίχαλος έχει ήδη ζητήσει πέντε Κυριακές τον χρόνο και μετά βλέπουμε.
4. Η οικονομική κρίση έχει κόψει την κίνηση και πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν λίγο τζίρο παραπάνω. Αλλιώς μπορεί να αναγκαστούν να κατεβάσουν τις τιμές.
5. Το θέλουν οι εμποροϋπάλληλοι, που αλλιώς αυτή την Κυριακή θα κωλοβαράνε και δεν θα έχουν τι να κάνουν. Και θα πάθουν την κατάθλιψη των εορτών.
6. Αν δεν το θέλουν, θα τους απολύσουμε και θα προσλάβουμε άλλους, που θα είναι πιο βολικοί.
7. Και στο κάτω κάτω, αν υπάρχει κανείς που τσινάει, με ένα βιτριόλι θα συνέλθει και θα στρώσουν οι αντιδράσεις.
8. Επίσης το θέλει και ο Μανώλης Καψής στο MEGA, που τραβάει κάποιο άγνωστο ζόρι. Μάλλον τα έχει πάρει που έφυγαν για το Γκστάαντ η Όλγα Τρέμη και ο Πρετεντέρης και τον αφήσανε στη β’ κατηγορία να κάνει δελτίο χριστουγεννιάτικα με τον Στραβελάκη. Οπότε θέλει κάπου να ξεσπάσει και όταν ακούει κάποιον να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην αργία, παίρνει ανάποδες.
9. Η εργασία απελευθερώνει. Το έγραφε και απ έξω απο το Νταχάου.
10. Οι καταναλωτές, πρέπει να αρχίσουν να συνηθίζουν σιγά σιγά και με το μαλακό στην ιδέα της εργάσιμης Κυριακής, ωστε να κληθούν το συντομότερο να δουλέψουνε και αυτοί. Έτσι θα γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία.
11. Το θέλει και ο Χρυσοχοϊδης, που έχει παρασημοφορηθεί και από το FBI*

*O Πάγκαλος δεν έχει μιλήσει ακόμα.

http://salata.wordpress.com/2008/12/26/1-14/

Ανώνυμος είπε...

i agree your idea ! very nice blog

Ανώνυμος είπε...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!

Ανώνυμος είπε...

If you could give more detailed information on some, I think it is even more perfect, and I need to obtain more information!
Personalized Signature:金陵热线棋牌游戏中心,名城苏州游戏中心,云南信息港游戏,彭城视窗棋牌游戏中心,江苏互联星空棋牌游戏中心,广西休闲游戏中心,安徽棋牌游戏中心

Ανώνυμος είπε...

prada bags
prada wallets
prada bag
prada handbag
prada handbags

Ανώνυμος είπε...

icicle25800

Σπύρος Αλεξίου : "21 ρωγμές στην επίσημη ιστορία για το 1821"

ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ »  Ιστορία 21 ρωγ...