Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2008

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


"[...]Θα ήθελα να μπορούσα να απευθυνθώ στους σημερινούς νέους και να τους πω: Κλείστε τα αυτιά σας στις γλοιώδεις κολακείες όσων προσπαθούν ουσιαστικά να εκτονώσουν την οργή και την ενέργειά σας σε ψεύτικους στόχους απομακρύνοντάς σας από τους πραγματικούς. «Αυτούς» εξυπηρετεί να τρώμε τις σάρκες μας στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου.
Ο στόχος όμως δεν είναι βέβαια αυτός που έχει το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και βγάζει από αυτό το ψωμί του, τα φάρμακά του, τη μόρφωση του παιδιού του, όπως οι δικοί σας γονείς.

Στα Ιουλιανά, μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ιστορίας μας, η νεολαία κατέβαινε κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους και ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή καταστροφή, αν και θρηνούσαμε δύο νεκρούς, τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα, που σκοτώθηκαν αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο. Περιφρουρούσαμε τον αγώνα μας και γι΄ αυτό ποτέ δεν έγινε τίποτα, δεν αφήσαμε εμείς να γίνει τίποτα που να τον αμαυρώνει.

Και συγχρόνως η γενιά αυτή δημιουργούσε. Ίσως ποτέ άλλοτε στη νεώτερη Ιστορία μας δεν είχαμε τόσα έργα σε όλους τους τομείς, ποίηση, λο
γοτεχνία, μουσική, σε όλες τις τέχνες, που έγιναν όπλο του αγώνα της νεολαίας, από ανθρώπους νέους που αγωνίζονταν και δημιουργούσαν.

Βγάλτε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Μην τους επιτρέπετε να στιγματίζουν τον αγώνα σας. Τι θα πει «κουκούλα»; Ο πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του. Μην αφήνετε να σπιλώνουν τη μνήμη του Αλέξανδρου συνδέοντας το πρόσωπό του και το όνομά του με εικόνες φρίκης. Είναι σαν να τον σκοτώνουν για άλλη μια φορά.

Ανοίξτε δρόμους. Αντισταθείτε στα εύκολα που τόσο ύπουλα βάζουν μπροστά σας προσπαθώντας να σας ξεγελάσουν ότι είναι δήθεν δικές σας επιλογές. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και προχωρήστε μπροστά.

Θετικά και δημιουργικά!
ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

από τους κουκουλοφόρους.
Μην τους επιτρέπετε να στιγματίζουν τον αγώνα σας.

Τι θα πει «κουκούλα»;
Ο πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης

ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του."
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ, 18/12/2008
*******************************

Κουκουλοφόροι συλλαμβάνουν... κουκουλοφόρο.
Είναι σίγουρος ο εθνικός μας βάρδος ότι
κάτω από τις μάσκες των κουκουλοφόρων
που επιδίδονται στο σπορ των βανδαλισμών
κρύβονται μόνο αναρχοαυτόνομα τσογλάνια;
Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτεί το πράμα
και να ξαναγράψει το κείμενό του , όπου θα καλεί
τους κουκουλοφόρους όλων των ειδών,
αποχρώσεων και προελεύσεων να βγάλουν την κουκούλα τους;
Μεγάλος άνθρωπος είναι, μπαρουτοκαπνισμένος μέχρι
τα μπούνια είναι. Δεν έχει καταλάβει ότι η κουκούλα
είναι το βολικό κάλυμμα για να κρύβουν όλοι τις ανομίες τους.
Όλοι ανεξαιρέτως ! Αναρχικοί, κράτος , παρακράτος,
υπόκοσμος, περιθώριο!
Ο αναρχικός θέλει να κάψει το σύστημα,
το κράτος να τρομάξει τον νοικοκυραίο,
το παρακράτος να αρπάξει την εξουσία,
ο υπόκοσμος να επιβάλει το νόμο της Καμόρα,
το περιθώριο να αρπάξει κανά ρέιμπαν...

6 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Τα είπες όλα στο σχόλιό σου αλλά εγώ θέλω να θυμίσω στο Μίκη που λόγω ηλικίας φαίνεται να ξεχνά ότι και τότε έδρασαν περίεργοι προβοκάτορες πρόγονοι των σημερινών κουκουλοφόρων.
Ας θυμηθεί το όργιο των πυρκαγιών στο κέντρο της Αθήνας τη νύχτα 19 Αυγούστου 1965 κι ας διορθώσει τις "υποθήκες" του προς τους νέους γιατί δυστυχώς σε όλα τα κινήματα υπάρχουν κι αυτοί που τα υπονομεύουν.
Καλημέρα...

Sting είπε...

Μήπως , Λύκε μου , ισχύει εδώ το "μωραίνει ο Κύριος όν βούλεται απολέσαι";
Έχουμε πήξει από τις ανερμάτιστες πολιτικές δηλώσεις του (εμπνευσμένου ομολογουμένως) μουσικού Μίκη, που εδώ και δύο δεκαετίες νομίζει ότι μπορεί να λέει όποια κοτσάνα του κατεβαίνει στην κούτρα.
Θυμάσαι που φωτογράφιζε τον Ανδρέα πίσω από τη 17 Νοέμβρη και συντασσόταν με την Δεξιά , για να φύγει το επάρατο ΠΑΣΟΚ ;
Έλεος!
Τα σέβη μου και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!..

monahikoslikos είπε...

Αντεύχομαι για ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

cool blog

Ανώνυμος είπε...

A friend told me this place I have been looking for, I come, it turned out, I have not disappointed, good Blog

Ανώνυμος είπε...

icicle25800

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...