Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2008

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Albin Amelin(1902-1975)"Το καφενείο των εργατών 'Ο παλαίμαχος'"

" [...]Η ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, ιδίως δε των θεωρουμένων ως κομμάτων εξουσίας, απέναντι στην κρίση είναι μεγάλη και βαριά.
Είναι όλως απαραίτητη η ανακάθαρση και ανανέωση του πολιτικού δυναμικού τους. Φαντάζει μάταιο στις σημερινές συνθήκες, και για όσο χρόνο θα μπορούσε κανείς να προβλέψει, να παύσουν αυτά τα κόμματα να είναι αρχηγικά. Ας αρθούν, λοιπόν, στο ύψος των περιστάσεων οι αρχηγοί τους!
Είναι όλως απαραίτητη η απομάκρυνση φθαρμένων ή/και ανυπόληπτων πολιτικών και η επιλογή νέων προσώπων, καταξιωμένων στην κοινωνία, που θα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα κοινά και διάθεση για προσφορά.
Θα ήταν ολέθριο λάθος να πιστέψει κανείς πως αίτημα της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή είναι μόνο η αλλαγή κυβερνήσεως.

Αίτημά της, πρωτίστως, είναι η αλλαγή πολιτικής, η αλλαγή της ποιότητας της πολιτικής. Η άρθρωση ενός άλλου πολιτικού λόγου. Οχι τυποποιημένου και άπνοου, αλλά ουσιαστικού και θαρραλέου.
Αίτημά της είναι ρηξικέλευθες αλλαγές στις δομές του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής στην Παιδεία, στην Υγεία, στη διοίκηση, στη Δικαιοσύνη, στη δημόσια τάξη και ασφαλώς στην οικονομία.
Η απαίτηση για μια συνολική ανόρθωση του κράτους και της κοινωνίας προϋποθέτει, βεβαίως, εκείνους που θα αποτελέσουν αξιωματικούς γνώμονες αληθείας και θα δώσουν το παράδειγμα. Τα πρότυπα, τους ταγούς. Και η έλλειψη, αν όχι η απουσία τους, είναι και προφανής και αυτόχρημα τραγική.
Ι. Μ. Κονιδάρης,
καθηγητής της Νομικής Σχολής
του Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΤΟ ΒΗΜΑ, 21/12/2008

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

can you email me: mcbratz-girl@hotmail.co.uk, i have some question wanna ask you.thanks

Ανώνυμος είπε...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!

Ανώνυμος είπε...

muse25800

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...