Σάββατο, Νοεμβρίου 09, 2019

ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ

efsyn.gr

Για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Γιώργος Σταματόπουλος


Για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Την απορία τους για τον ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εκφράζουν αναγνώστες μετά τη δημοσίευση (6/11/2019) του σημειώματος με τίτλο «Ο σπουδαρχίδης κύριος Βελόπουλος». Σημειώνει -και προτρέπει- ο πρώτος:
«Το θέμα το θεωρώ πάρα πολύ σοβαρό και ζητώ και από εσάς στην “Efsyn” να προσπαθήσετε κάτι· οπωσδήποτε η φωνή σας είναι πιο δυνατή από τη δική μου. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι η δουλειά σας, αλλά έστω μια πρόταση θα βοηθούσε λίγο περισσότερο. Είτε επειδή βαριούνται, είτε επειδή φακελώνουν, είτε επειδή απλώς είναι παντελώς αδιάφοροι, για να μην πω τίποτα χειρότερο σαν ενδεχόμενο, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απλώς δεν υπάρχει.
»Το ξαναέγραψα και αλλού και το έχω συζητήσει και με δύο τρεις φίλους δικηγόρους. Ας υποθέσουμε ότι καταγγέλλεις π.χ. τον Βελόπουλο για τη ρητορική του. Καθαρά φασιστική - ναζιστική, για τους όρους που χρησιμοποιεί, την απαξίωση και τις ύβρεις σε κάθε πολιτικό αντίπαλο και θεσμό, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επί πλέον, για την προτροπή του, έμμεση μεν αλλά σαφέστατη, σε βία, φτάνοντας να προτείνει πυροβολισμούς στο ψαχνό και ναρκοπέδια, πολιτοφυλακές και αυτοδικίες. Και αυτά κάθε βράδυ, ανάμεσα σε εκφοβισμούς από τους “λαθρο-τζιχαντιστές” και την επερχόμενη τουρκική εισβολή και φυσικά τα ματζούνια-εμπορεύματά του, συνοδεία συγγραμμάτων “πολύτιμων πληροφοριών” (!). Τι συμβαίνει μετά την καταγγελία; Ακούστε:
»Το ΕΣΡ, κύριοι, ζητάει τόσα προσωπικά στοιχεία από τον καταγγέλλοντα, λες και αυτός ελέγχεται, που ο μέσος πολίτης δεν είναι διατεθειμένος να δώσει. Πώς να κοινοποιήσεις τηλέφωνο και διεύθυνση κατοικίας, καταγγέλλοντας φασίστες και ανθρώπους της νύχτας; Ενα “κακάσχημο” δε, αυτόματο μήνυμα, σε ενημερώνει ότι η παραμικρή παράλειψη στοιχείων σου, οδηγεί την καταγγελία σου στον κάλαθο των αχρήστων, εκεί που όλες φοβάμαι καταλήγουν ούτως η άλλως.
»Το ίδιο συμβαίνει και με περιφερειακό κανάλι στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και δύο τρία web κανάλια, που όμως τα αναμεταδίδουν περιφερειακά κανάλια όχι πανελλαδικής εμβέλειας. Ετσι δηλητηριάζουν κυρίως την περιφέρεια. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα γεγονότα και οι αντιδράσεις τους».
Στο ίδιο πνεύμα και η αντίδραση έτερου αναγνώστη -στο στόχαστρο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. [Αλλά και η Ενωση Συντακτών πρέπει να κάνει κάτι. Εκτός εάν έχουμε καταλήξει ότι στη μαζική δημοκρατία όλα επιτρέπονται ειδικά σε ό,τι αφορά την εκφορά του δημόσιου λόγου].
Γράφει λοιπόν: «Οι εκπομπές του σπουδαρχίδη Βελόπουλου και δύο τριών άλλων αντίστοιχου φυράματος, που μαγνητοσκοπούνται στη Θεσσαλονίκη, μεταδίδονται από πάρα πολλούς σταθμούς πανελλαδικά, ως εκπομπές τηλεπώλησης, επειδή οι λωποδύτες ανάμεσα στη χυδαία προπαγάνδα διαφημίζουν βιβλία, χάπια και κολλαγόνα για κάθε, σχεδόν, “νόσον και μαλακίαν”. Οι τηλεπλασιέ πληρώνουν τα κανάλια για να τις μεταδώσουν και δυστυχώς είναι ελάχιστα τα περιφερειακά κανάλια που δεν δέχονται. Τους πέτυχα σε νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης τους πέτυχα και σε νομό της Πελοποννήσου.
»Επανειλημμένα μεταδίδονται ψεύδη, εξόφθαλμα μοντάζ και προπαγανδίζεται μια ελληνικότητα χουντικής προέλευσης και είναι απορίας άξιο πώς το ΕΣΡ δεν έχει επέμβει ποτέ, ενώ η τακτική αυτή συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Μεταδίδονται τέρατα υπό το πέπλο της αγοράς τηλεοπτικού χρόνου για πωλήσεις προϊόντων και δεν υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση του οργάνου; Ποιος είναι ο ρόλος τους;».
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο «βόθρος» είναι η «κανονικότητα» της ελληνικής τηλεόρασης

https://im1.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2019/45/304651-dermentzoglou.jpgΤου Γιάννη Δερμεντζόγλου
Tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...