Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Δημοψήφισμα για τη βίλα του Ιγκλέσιας των Podemos – Η άλλη άποψη

Δημοψήφισμα για τη βίλα του Ιγκλέσιας των Podemos – Η άλλη άποψη - Media


Σε δημοψήφισμα προχωρούν οι εγγεγραμμένοι στο κόμμα των Podemos, με αφορμή τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η αγορά κατοικίας του ζεύγους Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο. Ωστόσο, υπάρχει και μια διαφορετική άποψη από τη Μαδρίτη για την πολυσυζητημένη βίλα του Ιγκλέσιας.
Οι 487.772 εγγεγραμμένοι στο κόμμα θα κληθούν να απαντήσουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο ερώτημα «Θεωρείς ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο θα πρέπει να συνεχίσουν ως επικεφαλής γενικός γραμματέας των Ποδέμος ( ο πρώτος) και ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ( η δεύτερη);».
Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 28 Μαΐου.
Μάλιστα, γίνεται ύστερα από απόφαση των Ιγκλέσιας – Μοντέρο, οι οποίοι δήλωσαν ότι αν η συμμετοχή δεν είναι μεγάλη ( τουλάχιστον πάνω από 120.000) θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Δώρα Μακρή.
Η δημοσιογράφος σημειώνει ότι οι μεγαλύτερες ενστάσεις για την αγορά της κατοικίας του ζεύγους, διατυπώθηκαν από την αντικαπιταλιστική τάση του κόμματος, με πιο έντονη τη διαμαρτυρία του δημάρχου της πόλης του Κάντιθ.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ορίσει και το μέλλον της ηγεσίας του κόμματος.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της οργανωτικής ομάδας Πάμπλο Ετσενίκε, κατήγγειλε την «καταδίωξη» που υφίσταται το ζεύγος από μερίδα του ισπανικού Τύπου καθώς έφτασαν στο σημείο να δημοσιοποιήσουν φωτογραφία του υπερήχου της εγκυμοσύνης της Ιρένε Μοντέρο, λίγα λεπτά μόλις το ζεύγος αποχώρησε από το δημόσιο νοσοκομείο, όπου την πραγματοποίησε.
Μια άλλη άποψη από τη Μαδρίτη
Δείτε τι γράφει η Δώρα Μακρή για την πολυσυζητημένη βίλα, ανατρέποντας τα δεδομένα:
«Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα για την έκταση που πήρε στην Ελλάδα το γεγονός ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Ποδέμος, αγόρασε το πρώτο του σπίτι. Συγκλονιστικό ε; Και κυρίως ο τρόπος που παρουσιάστηκε. Ας κάνω μερικές διευκρινίσεις αν μου επιτρέπετε:
1. Το αγόρασε από δεύτερο χέρι και όχι από πλειστηριασμό τράπεζας.
2. Δεν το έκλεψε! Συγκλονιστικό ε; Όλα τα οικονομικά του στοιχεία δημοσιοποιούνται από την πρώτη στιγμή παντού. Παντού όμως!
3. Πρόκειται για ένα χωριό , 35 χιλ. ΒΔ της Μαδρίτης που δεν το λες και πρώτης κατηγορίας. Κανένας πολιτικός δεν το καταδέχεται. Τυγχάνει να γνωρίζω καλά την τοποθεσία. Είναι χωριό που βγάζει πολλούς ταυρομάχους και οι κάτοικοί του δεν ξοδεύουν και πολλά λεφτά για βιβλία. Δεν έχει νεόπλουτους.
4. Με τα ίδια χρήματα θα αγόραζε ένα τριάρι στο κέντρο της Μαδρίτης. Οι τιμές των ακινήτων στην Ισπανία είναι διπλάσιες από την Ελλάδα. Ρωτήστε κι έναν γονιό που πληρώνει για ένα δωμάτιο μόνο και κοινόχρηστο μπάνιο πάνω από 500€ για το παιδί του που σπουδάζει στη Μαδρίτη. Μία γκαρσονιέρα κοστίζει γύρω στα 800€ ενοίκιο. Ένα τριάρι από 1200-1500€. Γι αυτό σχεδόν όλοι προτιμούν να αγοράζουν σπίτι και να πληρώνουν στεγαστικό. Τα ενοίκια είναι εξωφρενικά.
5. Πήρε στεγαστικό για 30 χρόνια. Θα ζει για να το ξεχρεώνει. Άλλωστε οι βουλευτές των Ποδέμος δεν δέχονται από την πρώτη στιγμή να παίρνουν όλη τη βουλευτική αποζημίωσή τους. Η μισή πάει για τους κοινωνικούς σκοπούς του κόμματος. Σημειωτέον είναι πολύ μικρότερη από των Ελλήνων συναδέλφων τους.
6. Το γεγονός ότι έχει πισίνα είναι απολύτως σύνηθες στη Μαδρίτη καθώς η κοντινότερη θάλασσα απέχει περίπου 500 χιλ.Για τη Βουλιαγμένη όμως την πισίνα δεν την κόβω και για είδος πρώτης ανάγκης με τη θάλασσα δίπλα. Πισίνες έχουν σχεδόν όλες οι πολυκατοικίες στη Μαδρίτη. Γιατί οι πισίνες είναι για το βουνό. Όχι; Πως λέει και μια φίλη είναι σαν να λες ότι έχει γκαράζ το σπίτι κάποιου.
7. Νομίζω ότι έχει παρεξηγηθεί ο όρος αριστερός πολιτικός από κάποιους. Θυμίζει άλλες εποχές και νοοτροπίες. Όπου αριστερός έπρεπε να είναι κάποιος που κοιμάται κάτω από μια γέφυρα , είναι άπλυτος και ντύνεται χάλια! Απόβρασμα της κοινωνίας δηλαδή. Η όχι;
8. Ίσως θα έπρεπε να αναρτήσω τα σπίτια των υπόλοιπων Ισπανών πολιτικών για να ηρεμήσετε και να καταλάβετε τι σημαίνει έπαυλη και σε ποιές περιοχές βρίσκονται.
9. Το τουίτ του 2012 του Ιγκλέσιας για διαμέρισμα υπουργού του Λαϊκού Κόμματος που κόστισε τα ίδια λεφτά είχε άλλη βάση. Τις 127 ανοιχτές υποθέσεις διαφθοράς στο συγκεκριμένο κόμμα και το ντούκου χρήμα που εδόθη για την αγορά του. Λίγο διαφορετικό δεν είναι με ένα στεγαστικό 30 ετών;
Πολύς θόρυβος - πάλι- για το τίποτα. Προσωπικά οι Ποδέμος και ο Ιγκλέσιας ειδικά θα με ενοχλήσουν ιδιαίτερα αν παρεκκλίνουν από το πολιτικό τους πρόγραμμα. Ως τώρα δεν το έχουν κάνει. Και επιπλέον όσες προσπάθειες έγιναν για να τους ταυτίσουν με Βενεζουέλες, με Ιράν κλπ, έπεσαν στο κενό. Όλες οι υποθέσεις έχουν αρχειοθετηθεί ως αβάσιμες από τους δικαστές. Τους οποίους δεν τους λες και ψηφοφόρους των Ποδέμος.
Τέλος και επειδή είμαι πεπεισμένη ότι η εξουσία διαφθείρει-ειδικά όταν κανείς την ασκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα- ας αφήσουμε έναν νέο και άφθαρτο πολιτικό σχηματισμό για να δούμε τι θα παράξει. Πάντα θα παρακολουθούμε πώς δρα και συμπεριφέρεται και θα κρίνουμε αναλόγως. Διαφορετικά τα υπόλοιπα είναι απολύτως συνοικιακού ενδιαφέροντος. Και η δημοσιογραφία , νομίζω, δεν είναι ακριβώς αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...