Τρίτη, Μαΐου 29, 2018

Το ετήσιο προκλητικό κιτς της Άλωσης σε νέο επεισόδιο

Απίστευτο κιτς και  και προκλητικός  πανηγυρισμός για την επέτειο των 565 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης  από τις ορδές του Μωάμεθ  χαρακτηρίζουν το βίντεο της τουρκικής προεδρίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα .
Σκηνές παρμένες από το γνωστό σίριαλ "Μωάμεθ ο Πολιορκητής", τρισδιάστατα γραφικά με αναβάτες πάνω σε άλογα που   καλπάζουν πάνω και κάτω από τη  Γέφυρα του Βοσπόρου ή πάνω στα κύματα , ενώ ακούγονται πολεμικά εμβατήρια και παρελαύνουν προσωπικότητες της Τουρκικής Ιστορίας : ο Μωάμεθ Ο Πορθητής, ο σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ και οι Ατατούρκ, Μεντερές και Τουργκούτ Οζάλ. Στο βίντεο συχνά διακρίνεται το οθωμανικό λάβαρο με τις τρεις ημισελήνους και στο τέλος του εμφανίζεται ο Ερντογάν. 
Η  "μαύρη"  επέτειος για τον ελληνισμό  θα γιορτασθεί από τον δήμο Κωνσταντινούπολης (ΙΒΒ) στο Χάλιτς. Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 19:30 στην περιοχή του Συνεδριακού Κέντρου Χάλιτς και σε αυτό θα υπάρχει συναυλία από ομάδα σούφι μουσικών του υπουργείου Πολιτισμού
Μετά από την συναυλία, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ιφτάρ (βραδινού γεύματος του Ραμαζανιού) με την συμμετοχή επισήμων από Κωνσταντινούπολη και κρατικών αξιωματούχων.Μετά από το ιφτάρ, θα αρχίσει “Ειδική Επίδειξη της  Άλωσης” από εκπαιδευμένους κομάντο του τουρκικού στρατού, που θα φορούν στολές της εποχής της Άλωσης .
Για να καταλάβετε το πόσο προσεχτικά  συντηρεί επί χρόνια το  μιλιταριστικό πνεύμα των Τούρκων  ο Ερντογάν , αναρτούμε ένα 15λεπτο βίντεο από τον αντίστοιχο εορτασμό του 2015 και άλλο ένα του 2016.Στο πρώτο βλέπουμε μια πελώρια παρέλαση στρατιωτών αλά Τούρκα της εποχής του Μωάμεθ και στο δεύτερο μια εντυπωσιακή νυχτερινή αναπαράσταση της Άλωσης πάνω στα τείχη της Πόλης με φιγούρες και συμβολισμούς που δείχνουν την συντριβή της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος και την ανάδυση της Οθωμανικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...