Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

Μαροκινή αηδόνα

Αποτέλεσμα εικόνας
Η Ουμ είναι πολύ γνωστή και αγαπητή στο Μαρόκο. Γεννήθηκε στην Κασαμπλάνκα και μεγάλωσε το Μαρακές. Σπούδασε αρχιτεκτονική, όμως την κέρδισε ο κόσμος της μουσικής.
Ερμηνεύει τραγούδια της Αρίθα Φράνκλιν, της Νταιάνα Ρος και της Έλα Φιτζέραλντ.
«Η χώρα μου έχει μεγάλη πολιτιστική παράδοση και τόσο σημαντικούς μουσικούς.
Στα τραγούδια και στους ήχους μου συνυπάρχουν η Αφρικανική και η Αραβική ταυτότητα, μια αραβική ταυτότητα. Η Ανατολή είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας και της μουσικής μας ταυτότητας. Οπότε εγώ δεν βαδίζω σε έναν μουσικό μονόδρομο, αλλά σε ένα μονοπάτι γεμάτο χρώματα» δήλωσε η Ουμ Ελ Τσαιτ Μπενεσαχραούι
Η Ουμ μόλις κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ με τον τίτλο «η ψυχή του Μαρόκο» (2013). Στο μουσικό φεστιβάλ Γκανούα ερμήνευσε τα νέα της τραγούδια και ενθουσίασε το κοινό.
«Ως συνθέτης σε αυτό τον δίσκο, αποστολή μου ήταν να δέσω τους ρυθμούς της Βόρειας Αφρικής, είτε πρόκειται για το Μαρόκο ή την Αλγερία με την Jazz. Προσπαθήσαμε να δώσουμε μια νέα διάσταση στην Jazz μουσική» δήλωσε ο Καρίμ Ζιάντ.
http://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...