Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2017

Ένα στουρνάρι που το λένε και Στουρνάρα

Αποτέλεσμα εικόνας για στουρνάρι 
 Α Η ΛΕΞΗ
Λέξη: 1. στουρνάρι, Ετυμολογία: [<*στορυνάριον, υποκορ. του μτγν. στορύνη] (Το


Σημασία
α.κάθε πέτρα σκληρή και αιχμηρή στουρνάριΟυσ.
β. πέτρωμα που όταν τρίβεται βγάζει σπινθήρα τσακμακόπετραΟυσ.
γ. άνθρωπος αμαθής, αμόρφωτος  

 Β. ΔΥΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ"

2.Nikolaos-Stournaris.jpg 
Νικόλαος Στουρνάρας (μετέπειτα Στουρνάρης) (1778-1826) : οπλαρχηγός στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας από τα Στουρναραίικα.
3.Αποτέλεσμα εικόνας για στουρναρης 
Νικόλαος Στουρνάρης ή Στουρνάρας : Μέγας Έλληνας εθνικός ευεργέτης.


Γ. ΕΝΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

4. Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης στουρναρας 
4. Γιάννης Στουρνάρας (1956) : Έλληνας οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Ιούνιο του 2014.  
Κολλητός και κουμπάρος του  Γιάννου Παπαντωνίου και αγαπημένο παιδί του "εκσυγχρονιστή"  Σημίτη, τοποθετείται  στην "εποχή της μίζας"  από τους πολιτικούς  πάτρωνές  του μόνο σε επίζηλες   και παχυλά αμειβόμενες θέσεις. 
Επικεφαλής σημαντικών θεσμών , συμμετέχει σε όλα τα "μαγειρέματα" που οδήγησαν την Ελλάδα στην "διά της πλαγίας"  είσοδό της  στην Ευρωζώνη, δηλαδή  στην αδήριτη πορεία της προς τη χρεοκοπία . 
Η τοποθέτησή του από τον Σημίτη ως Προέδρου στην  Εμπορική συνέβαλε στο να φτάσει η  κραταιά τράπεζα  στα... πρόθυρα της καταστροφής και να πωληθεί κοψοχρονιάς  στην γαλλική τράπεζα Credit Agricole.
Μολονότι σοσιαλιστικών , όπως διατείνεται, αρχών, μισεί όσο και οι φανατικοί νεοφιλελεύθεροι το κράτος. Οπαδός των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων αλλά και της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, γουστάρει να ξαναζωντανέψει και να ακούσει ιδίοις ωσί τον κλαυθμό  των απολυομένων  επί της γνωστής αθηναϊκής  πλατείας, όπως γινότανε στις εποχές προ του  "κρατιστή" Ελευθέριου Βενιζέλου.
Η θητεία του επίσης ως υπουργού των οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά υπήρξε άκρως αποτυχημένη, γιατί  δεν ενδιαφέρθηκε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό πρόσωπο , με συνέπεια να μην μπορέσει  να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και να αφήσει όλα τα μεγάλα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων (τις καυτές πατάτες) στον πατενταρισμένα ανίκανο Χαρδούβελη και ως εκ τούτου στην επερχόμενη Αριστερά.
Ο Γιάννης Στουρνάρας σήμερα δεν κρύβει την απωθημένη επιθυμία του  να κυβερνήσει την Ελλάδα ως συνεχιστής του  Σημιτικού "εκσυγχρονιστικού ρεύματος",  που σηκώνει στις μέρες μας θρασύτατα το κεφάλι και απαιτεί να δοθεί  συχωροχάρτι σ΄όσους κατέστρεψαν τη χώρα.
Για το λόγο αυτό,  συμπεριφέρεται όχι ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά ως κομματάρχης. Άσος στις ίντριγκες , ομιλεί με απαξιωτικά υπονοούμενα για τον τρόπο που διαπραγματεύεται το οικονομικό επιτελείο,  συνεχώς ιντριγκάρει στο εξωτερικό και βυσσοδομεί στο εσωτερικό εναντίον της κυβέρνησης  , ζητώντας  πιεστικά  από την επάρατη Αριστερά να δώσει γην και ύδωρ στους δανειστές , για να... κλείσει η αξιολόγηση.
 Το θράσος, η αδιαντροπιά  και η αναλγησία του ανθρώπου αυτού είναι πρωτοφανή.  Εχθές μόλις έφτασε στο  να  δικαιολογήσει την εξωφρενική απαίτηση του ΔΝΤ να πετσοκοπούν και άλλο οι συντάξεις και να αυξηθούν τα όρια της συνταξιοδότησης.

Κρίνοντας από το βίο και την πολιτεία του τον άκαρδο τεχνοκράτη, τον κατατάσσουμε άνετα στους ολετήρες της Ελλάδας . Το ότι αποδείχθηκε  στούρνος στα οικονομικά ,  σε συνδυασμό με  τη  στουρναρίσια του  συμπεριφορά στην πολιτική,  δικαιολογεί το χαρακτηρισμό του ολετήρα  . Η  επιμονή του Στουρνάρα  να καταστρέψει με κάθε τρόπο ό,τι προσπαθεί να να χτίσει με υπεράνθρωπες προσπάθειες η κυβέρνηση προοιωνίζεται νέα μεγάλα δεινά για τον πολύπαθο λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...