Πέμπτη, Μαρτίου 27, 2014

Ο Όμηρος εξ ... Ανατολίας και τα μυαλά των ηλιθίων στα κάγκελα

Στην «Πολιτιστική Άνοιξη» στο Μπαχρέιν

Προκλητική παραχάραξη – Ο Όμηρος Τούρκος ποιητής (!)

Στο πρόγραμμα του θεσμού της «Πολιτιστικής Άνοιξης» στο Μπαχρέιν, ο κορυφαίος ποιητής της αρχαιότητας αναφέρεται ως μεγάλος ποιητής της Ανατολίας...
omiros-poiitis thw anatoliasΠιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου των εκδηλώσεων: «Η ομάδα «Fire of Anatolia» θα χορέψει το έργο «Τροία» του μεγάλου ποιητή της Ανατολίας Ομήρου (;) στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Άνοιξης στο Μπαχρέιν».
«Το σόου αποτυπώνει το μύθο της Τροίας, όπως τον έχει γράψει ο ποιητής της Ανατολίας Όμηρος στο αριστούργημά του Ιλιάδα», συνεχίζουν οι εμπνευστές της παράστασης, εντείνοντας την… κακοποίηση τόσο του μεγάλου ποιητή, όσο και της Ιλιάδας που γίνεται «σόου» για τουριστικούς λόγους. 
Μάλιστα στη σελίδα του θεσμού στο Facebook αναφέρεται ότι, «ο Τρωικός Πόλεμος είναι ανατολίτικη μυθολογία» και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη στην Ελλάδα.
Αυτό αποτέλεσε αφορμή για τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου να αρχίσουν έναν ηλεκτρονικό «πόλεμο» στην ιστοσελίδα της εκδήλωση στο Facebook παραδίδοντας μαθήματα ελληνικής ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...